MÅNDAG 24 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Acronis förvärvar 5nine

Lägger därmed till molnhantering och säkerhetsverktyg till sin tjänsteportfölj
– Acronis, en global ledare inom cyberskydd, meddelar idag uppköpet av 5nine, en global tillhandahållare av Microsoft Hyper-V och Azure molnhantering samt säkerhetslösningar. Som en del av avtalet kommer 5nine bli ett helägt dotterbolag till Acronis.

5nine erbjuder "end-to-end" molnlösningar för Hyper-V, och är den första och enda agentfria, flerskiktssäkerhetslösningen för Hyper-V och Azure. Dess innovativa, kraftfulla och lättanvända programvara är designad för att minska kostnader, öka produktivitet och minska säkerhetsrisker.

Acronis kommer att integrera 5nine-tekniken i Acronis Cyber Platform, så att nya tjänster blir tillgängliga genom Acronis Cyber Cloud Solutions portal. 5nine’s lösningar gör det möjligt för leverantörer av hanterade tjänster (MSP) och IT-organisationer att förenkla samordning av molntjänster, skapa ny verksamhet och hantera sina kunders behov.

Acronis kommer tillsammans med 5nine att erbjuda kunder och partners ett enklare sätt att flytta processer från fysisk eller virtuell infrastruktur till Acronis Cyber Infrastructure, Microsoft Azure eller både och. 5nines förmåga att skapa enhetlig molnmigrering, hantering, övervakning och innovativa verktyg för processhantering gör det möjligt för kunder att täcka in cyberskyddets fem vektorer – säkerhet, tillgänglighet, integritet, autenticitet och dataskydd (SAPAS), för alla data, applikationer och system.

– Med Acronis kommer vi att kunna accelerera innovationstakten för produkter, expandera vår distributionskanal och utöka vår befintliga teknik för att svara på kundernas krav. Med den kunskap som vi erhållit under det senaste decenniet av att hantera och skydda Microsofts virtuella maskiner på våra kunders vägnar, är vi säkra på att detta uppköp kommer att öka övergången till molnteknik och garantera säkra och tillförlitliga installationer av molninfrastuktur över hela världen, säger Karen Armor, 5nines CEO.

Acronis ser ett värde i att kunna erbjuda 5nine’s tjänster till sina 50 000 partners i ITkanalen, genom att möjliggöra för hanterings- (MSP) och molntjänstleverantörer att bättre kunna hantera sin hybridinfrastruktur vid arbetsbelastningar. Acronis förmåga att uppfylla krav på infrastrukturutveckling utefter plats, budget och användarsituation ger dem den ultimata kontrollen och flexibiliteten för att leverera cyberskydd med Acronis Cyber Infrastructure, Microsoft Azure och annat.

– Genom att addera 5nine’s lösningar till vår portfölj av produkter och tjänster för cyberskydd ger vi våra partners och kunder ett enkelt sätt att övergå till Microsofts hybridmolnplattform. Med en kombinerad lösning kommer organisationer att kunna flytta alla eller vissa processer till molnet och sedan hantera dem både lokalt och genom

molnbaserade virtuella maskiner från ett enda gränssnitt. Vi ser framför oss att kombinationen av funktionerna i de två lösningarna utökar Acronis lättanvända kontrollpanel och resulterar i att IT-administratörer övervakar, hanterar och säkerställer cyberskydd för samtliga processer oavsett plats", säger Serguei “SB” Beloussov, Acronis Grundare och CEO.

Acronis planerar att investera och utveckla de prisbelönta 5nine-lösningarna Cloud Management, Cloud Migration och Security Platform. Båda företagen har omfattande erfarenhet av Microsofts ekosystem och som Microsoft Gold-certifierade partners planerar de att fortsätta utvecklingen i och med att övergången till Microsoft Azure ökar ytterligare.

För mer information, kontakta: 
Demet Assali
Geelmuyden Kiese
demet.assali@gknordic.com
070 – 210 45 01

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitet
Annonser