AddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshantering - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshantering

AddMobile är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen.
Nu utökar AddMobile sortimentet för spårnings- och verktygshantering med en QR-kod och en GPS-sändare. Med produkterna går det snabbt att se vilken utrustning som finns tillgänglig på lager, vem som senast använt den och inte minst när utrustningen flyttas.

Intresset för spårnings- och verktygshantering inom byggbranschen har ökat de senaste åren. Det handlar både om en önskan om att digitalisera verktygshanteringen och att minska kostnaderna för försvunnen utrustning som idag beräknas uppgå till cirka 2 miljarder kronor per år [1]. Bättre uppkopplade lösningar ökar effektiviteten och minskar stöldrisken.

- Våra kunder vill få större kontroll – på kostnader, inventarier och dokumentation – men på ett enkelt sätt. De nya produkterna gör att våra kunder kan välja mellan flera olika avancerade lösningar och få en mycket bättre överblick.

Genom digitalisering kan den uppkopplade byggarbetsplatsen både bli säkrare och mer effektiv, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobiles nya produkter inom spårnings- och verktygshantering är:

• Genom att identifiera verktygen med en QR-kod vid inköp eller vid inventering finns det möjlighet att registrera och snabbt få information om exempelvis modell, servicebehov och garantier. Denna lösning erbjuder manuell spårning med scanning av QR-koden och lämpar sig bäst för mindre verktyg och handmaskiner.

• Med en GPS-sändare underlättas spårningen då en karta visar var utrustningen finns, på lagret, på byggarbetsplatsen eller i ett fordon. I denna lösning går det att konfigurera den geografiska positionen och få information om utrustningen flyttas. Denna lösning är utvecklad för större maskiner och utrustning.

AddMobile erbjuder redan spårsändare som kan placeras på utrustning och som via bluetooth skickar en signal till en mottagare, antingen en smartphone med AddMobiles app eller annan AddMobile-hårdvara, inom 40 meter. Det innebär att en signal skickas när utrustning förflyttas mellan lagret, servicebilen eller arbetsplatsen. Med en ny hubb har AddMobile förstärkt programvaran och säkerställer därmed att den uppkopplade kommunikationen blir mer förlitlig genom en specifik mottagare.

De nya produkterna går att använda fristående eller i kombination – beroende på storlek på utrustning och behov av kontroll.

Lars Kandefelt
VD
lars.kandefelt@addmobile.se
040-66 33 101

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser