SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Allt fler ser över sitt områdesskydd

Högsta orderingången för Heras på 34 år
Medför stora satsningar på expansion
– Vi går in i 2024 med en orderingång som är den högsta någonsin i företagets 34-åriga historia, säger Nordenchefen Henrik Otterstedt på Heras, en av Sveriges största aktörer inom områdesskydd.
Dessutom öppnar företaget en ny fabrik i Nederländerna i februari, som möjliggör flexiblare och snabbare produktion. Och i Sverige planeras det för expansion med både nya kontor och fler medarbetare.

Efter ett starkt 2023 har Heras klivit in i det nya året med goda utsikter. Bakgrunden till den tjocka orderboken är att orderingången har varit väldigt omfattande under hösten – en trend som fortsätter in i det nya året.

– Vår orderingång i januari 2024 är 83 % högre jämfört med samma period förra året. Det känns självklart väldigt roligt och det borgar för ett starkt 2024, säger Henrik Otterstedt.

Mycket händer både i branschen och för Heras, som ser att 2024 kommer att bli ett minst lika starkt år som 2023, då man omsatte drygt 230 miljoner kronor.

Redan i februari öppnar den första delen av företagets nya fabrik i Oirschot, Nederländerna – en investering på 120 miljoner kronor. En 5 000 kvadratmeter stor byggnad som bland annat kommer att ha en helautomatisk laserskärare och svetslinje, vilket medför att ledtiderna från beställning till tillverkning minskar kraftigt.

– Tack vare denna investering möjliggör vi inte bara en ökad produktionskapacitet, utan även en mer automatiserad fabrik med hög flexibilitet när det gäller dimensioner, mått och lackering av våra stängsel och grindar, förklarar Henrik Otterstedt.

Även på hemmaplan händer det mycket spännande under 2024. Fler distriktskontor ska öppna, framförallt i landets norra delar.

– Med våra samarbetspartners arbetar vi redan idag över hela landet, men under 2024 har vi som ambition att bli rikstäckande även med egna kontor och egen personal. Med tanke på detta planerar vi en expansion norröver – vilket känns riktigt kul, säger Henrik Otterstedt.

Under 2023 har efterfrågan på säkerhetslösningar och områdesskydd ökat kraftigt, som en följd av det osäkra världsläget. Det här medför att Heras fortsatt befinner sig i en tillväxtfas och är på jakt efter fler medarbetare – framförallt personal med kompetens och erfarenhet av att arbeta med säkerhetsklassade projekt.

– Vi vill bli fler, både när det gäller servicetekniker, montörer och projektledare. Under 2023 gjorde vi ett stort arbete kopplat till säkerhet på arbetsplatsen, ett program med utbildning och uppföljning som vi kommer att fortsätta med nu i 2024. Det allra viktigaste för oss är såklart säkerheten för vår personal som är ute och jobbar, säger Henrik Otterstedt.

För mer information:
Henrik Otterstedt, Nordenchef Heras, +46 42-29 50 13, henrik.otterstedt@heras.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder