SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AMADA ENSIS Fiberlaser utbud expanderar med 12kW kraft

AMADA har släppt sin senaste högeffektiva fiberlaserskärmaskin, ENSIS-AJ 12 kW, vilket bidrar till de för närvarande tillgängliga versionerna 3, 6 och 9 kW.
ENSIS-fiberlaser riktar sig till alla tillverkare som behöver snabb håltagning och skärning i ett brett spektrum av material. Den nya 12 kW ENSIS innehåller alla funktioner i 6 och 9 kW-versionerna, till exempel AMADA: s ursprungliga Variable Beam Control och Auto Collimation-teknik, såväl som den egenutformade och utvecklade fiberlaser resonatorn. För 12 kW-versionen används 3 x 4 kW diodmoduler (den högsta effekten, per modul som hittills producerats av AMADA) för att säkerställa att en mycket hög strålkvalitet bibehålls för snabbare skärhastigheter. Det öppnar också nya möjligheter för tjockare bearbetning av stål med kväve, upp till 15 mm. Det nya ECO WACS-systemet för bearbetning av tjockt stål med syre förbättrar den totala ENSIS lösningen ytterligare.

Under de senaste åren har fiberlaser med högre effekt blivit mer populära för plåtbearbetning, vilket ger snabbare skärhastigheter och snabbare håltagning vilket i sin tur leder till lägre kostnad per detalj. Den nya AMADA ENSIS-AJ fiberlasern på 12 kW har utvecklats speciellt för att förbättra de redan höga prestanda som finns för de nuvarande 3 - 9 kW versionerna. 3 kW-versionen kunde redan bearbeta 25 mm stål. 12 kW tar helt enkelt detta till en ny nivå med tillägget av den nya ECO WACS-funktionen. WACS (Water Assisted Cutting System) har varit standard på de fullt utrustade ENSIS-AJ-fiberlasrarna sedan den ursprungliga lanseringen 2014 och möjliggör skärning med syre med mycket hög kvalitet i tjockt stål. ECO Cut användes för skärning med syre med i lägre tjocklek (10-15 mm), för hastighetsökningar och minskade driftskostnader. Nu kombinerar ECO WACS båda dessa funktioner för att möjliggöra mycket tjock bearbetning av stål med en extremt hög kantkvalitet och förbättrad avfasningsvinkel, samtidigt som det bibehålls snabb skärning och håltagning.

Högre effekt ger också fördelen att bearbeta tjockare stål med kväve för att ge en oxidfri skäryta. ENSIS-AJ med 12 kW kan nu bearbeta upp till 15 mm stål med kväve och använder AMADA: s Clean Fast Cut (CFC) -process för att öka skärhastigheter och minska gasförbrukningen med upp till 70% jämfört med standard kvävebearbetning. Detta öppnar nya möjligheter för kunderna inom bygg-, jordbruks- och tung industri. Dessa betydligt högre skärhastigheter jämfört med syre resulterar i snabbare leveranser för slutanvändaren

Centralt för den avancerade kapaciteten hos ENSIS-AJ-fiberlasrar är AMADA: s Variable Beam Control-teknik, där laserstrålen automatiskt anpassas för att ge stabil skärning över alla materialtyper och tjocklekar. Variabel strålkontroll kan också växla omedelbart mellan en högdensitet för håltagning och en höghastighets, högkvalitativ stråle för skärning, vilket minskar cykeltiden. Med hänsyn till ställtider krävs endast en enda lins för att bearbeta tunna till tjocka material, vilket hjälper till att maximera maskintiden och eliminera dyra operatörsmisstag.

AMADA: s Auto Collimation-teknik är ytterligare en utmärkande funktion hos ENSIS-fiberlasrar med högre effekt eftersom den levererar oöverträffad stråldiameter och fokuspunkt för högsta skärhastighet och ytkvalitet, vilket minskar behovet av sekundär efterbehandling. Auto Collimation skapar även ett bredare snitt i tjockare material, vilket gör det lättare att avlägsna detaljerna från skuren plåt vilket leder till minskad hanteringstid.

"Genom att kombinera AMADA: s väl beprövade Variable Beam Control-teknik, som vi har använt sedan 2014, vår Auto Collimation-teknik och 12 kW effekt, ger den senaste ENSIS-modellen med hög effekt nya och befintliga kunder en betydande fördel på en konkurrensutsatt marknad," säger Matt Wood, Senior Product Manager på AMADA Europe. "Faktum är att håltagning i 25 mm stål kan utföras på så lite som 1 sekund med 12 kW-versionen, vilket sparar betydande bearbetningstid."

Användarvänlighet underlättas av AMADAs intuitiva AMNC 3i-styrenhet, samtidigt som tillförlitlig produktion garanteras tack vare funktionalitet som den automatiska munstycksväxlaren med 16 munstycken.

Det finns många automatiseringsalternativ tillgängliga för ENSIS-AJ-maskinerna för att hjälpa användare att maximera produktiviteten och spara arbetskraftskostnader. Till exempel ASF-EU / ASLUL-tornsystem med automatisk laddning/urladdning av material, vilket erbjuder en mycket snabb växlingstid på mindre än 90 sekunder (för ASF-EU). Det finns även TK, detaljsorteringssystem för automatisk plockning, sortering och stapling av laserskurna detaljer utan att maskinen avbryts. Den extra utstationen gör det möjligt för operatörer att sortera detaljer och skelett från 3 sidor av skärbordet samt att införandet av ett tredje skärbord i systemet för ännu större flexibilitet och produktivitet.

För alla producenter som kämpar med längre bearbetningstider i tjocka material på sina befintliga lasermaskiner, erbjuder ENSIS-AJ 12 kW lösningen. Användning av denna teknik kommer också att innebära extremt tillförlitlig skärning över ett brett spektrum av material och tjocklekar. Sist men inte minst, eftersom AMADA designar och tillverkar både maskiner och fiberlaser resonatorn, kan kunderna vara säkra på klassledande service och support framåt.
Kontaktinformation
Postadress
Borgens Gata 16-18
44139 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556402-5814
Grundat: 1991
Anställda: 25
Välkommen till Amada Scandinavia AB.

Vi är leverantör av plåtbearbetande produktionsutrustning från en av världens största tillverkare, japanska Amada. Företaget bildades 1991 i Sverige och är beläget i Alingsås. Vi erbjuder ett komplett program av plåtbearbetningsmaskiner. Där ingår CNC-styrda revolverstansmaskiner, laserskärmaskiner, kantpressar, automatiseringsutrustning, gradsaxar, verktygsslipar och mjukvaror.

AMADA Group har varit verksamma i Europa i över 40 år och kombinerar tradition med japansk erfarenhet och bästa europeiska know-how. Ett åtagande som gruppen genomförde genom att 2013 inrätta det europeiska huvudkontoret, AMADA EUROPE.

Det nya huvudkontoret har blivit en samlingspunkt för koncernens europeiska strategier, samordning av synergier mellan filialer och tillhandahåller idag riktade, innovativa lösningar för våra kunder. AMADA har idag 10 filialer i 13 länder i Europa med 8 produktionsanläggningar och 1 500 anställda som betjänar cirka 30 000 kunder.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

John Wallace
Exportchef
032 28 50 83
Peter Book
Säljchef
0708 998 673
Per Andersson
Säljare centrala Sverige
0708 998 682
Per Nilsson
Säljare - Söder
0708 998 660
Philip Berg
Säljare - Öst och norr
0708 998 671
Anders Erixon
Säljare - Verktyg
0708 998 663

Filmer

The Engineering AMADA 2020

The Engineering AMADA 2020
AMADA HFE3i High Tonnage Pressbrake

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN