Aprobo AB och Weber ingår samarbete kring golv­lösningar på akustikområdet - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Aprobo AB och Weber ingår samarbete kring golv­lösningar på akustikområdet

För att kunna möta ökade krav och utmaningar när det gäller stegljudsisolering och luftljudsisolering har Saint-Gobain Sweden AB, Weber ingått ett samarbete med Aprobo AB och deras Decibel Concept.
Människans hörsel utvecklades under 1000-tals år i en utomhusmiljö fylld av naturliga ljud. Idag möter vi dock en ljudmiljö med väldigt få naturliga ljud, buller, sus och brus som kan göra oss stressade och trötta. I en tid när stomvalen kan utmanas av hållbarhetsskäl (lättare betonger, trästommar med mera) står vi inför nya utmaningar både när det gäller stegljudsisolering och luftljudsisolering, speciellt i de låga frekvenserna.

För att kunna möta dessa ökade krav och utmaningar har Saint-Gobain Sweden AB, Weber ingått ett samarbete med Aprobo AB och deras Decibel Concept som skapades 1988 med inriktning på akustiska lösningar för golv och bjälklagskonstruktioner. Gemensamt ska man utveckla och marknadsföra golvsystem som bidrar till god ljudmiljö.

”Med ökat fokus på hållbarhet i byggsektorn kommer nya akustiska utmaningar", säger Andrew Kristensen, MD Weber.

”Genom samarbetet med Aprobo, som är inriktade på akustik och golv, kan vi vidareutveckla och komplettera våra lösningar för golvsystem". ”Weber har en lång bakgrund av att utveckla och vara ledande inom golvsystem och här kan vi ytterligare stärka vår position”.

Pär Lindstedt som är VD för Aprobo ser att bolagens gemensamma utvecklingsprojekt banar väg för en spännande framtid inom byggbranschens nya inriktning på miljövänligare konstruktioner.

”Saint-Gobain och Weber är en intressant samarbetspart då våra olika produkter smidigt kan kombineras för effektiva och trygga akustiklösningar, säger han. ”Vi delar många tankar kring hur framtidens krav skall bemötas inom akustiska lösningar och då är det inte bara det akustiska resultatet som spelar roll utan även helhetslösningar för effektiva och säkra konstruktioner. ”Vi är övertygade om att 1 + 1 = 3 då vi slår samman vår gemensamma kunskap och vilja att flytta fram våra positioner som leverantörer av akustiska konstruktionslösningar”.

Patrik Forsblom
Produktchef Golvavjämning
patrik.forsblom@weber.se
+460708555116

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser