TORSDAG 25 FEBRUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris

James Benedict Brown, universitetslektor vid Arkitekthögskolan, Umeå universitet, belönas med teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska 2021. Prissumman är 30 000 kronor.
– Jag är verkligen hedrad över att få detta erkännande för den undervisning jag har levererat vid Arkitekthögskolan, säger James Benedict Brown. Jag skyfflade snö från taket på mitt hus när samtalet kom, så det var ett mycket bra ögonblick att vara tacksam för balansen mellan arbete och fritid som jag hittat i Västerbotten! Jag köpte ett hus ute på landsbygden i början av pandemin.

James Benedict Brown har arbetat som universitetslektor på Arkitekthögskolan sedan 2019. Han studerade arkitektur vid University of Sheffield, England, och tog 2012 sin doktorsexamen vid Queen’s University Belfast, Nordirland. Han har haft flera akademiska tjänster vid De Montfort University, Norwich University of the Arts, Royal College of Art och University of Nottingham, England.

På Arkitekthögskolan ansvarar han för fem kurser i Arkitekturhistoria och har det senaste året engagerat sig starkt för att utveckla kurserna, både innehållsmässigt och i hur de undervisas. James Benedict Brown har också omfamnat de utmaningar coronapandemin inneburit för att anpassa undervisningen till distansundervisning.

Snarare än att bara flytta sina föreläsningar online, har han strukturerat kursinnehållet i två kategorier, förinspelat videoinnehåll som studenterna kan del av via plattformen Umu Play, samt liveseminarier och livehandledning via Zoom. Sina föreläsningar har han spelat in i korta avsnitt, där han ofta varit utomhus och använt lokala byggnader som exempel i undervisningen.

James Benedict har också under coronapandemin arbetat hårt med att dela med sig att positiva exempel på ny pedagogik till sina kollegor på Arkitekthögskolan. Han har också engagerat sig internationellt i dessa frågor, bland annat genom deltagande i webinarier och gruppdiskussioner.

– I början av pandemin var vår första reaktion att flytta allt online utan några förändringar. Vad jag lärde mig genom denna undervisning är att varken lärare eller studenter uppskattar två timmars föreläsningar

om Zoom! Du måste bryta upp och ordna om ditt innehåll så att eleverna kan titta på, pausa och se om kortare videor på sin egen tid och sedan samlas för livesessioner.

– Det inspirerar mig att tänka på hur vi kan använda denna teknik i framtiden. Några av mina föreläsningar har spelats in med en telefon och en selfiepinne, så varför inte spela in historieföreläsningar ute i världen framför de byggnader jag pratar om, säger James Benedict Brown.

I prismotiveringen säger fakulteten följande om valet av James Benedict Brown:

”James Benedict Brown får priset för sitt engagerade arbete med att utveckla kurserna i arkitekturhistoria. Han inspirerar kollegor till att arbeta med digitala metoder och verktyg på nya kreativa sätt, vilket är mycket uppskattat av lärare och studenter.”

Fakultetens pedagogiska pris delas ut varje år. Syftet är att synliggöra och uppmuntra lärares engagemang och insatser i högskolepedagogisk utveckling. Prissumman är 30 000 kronor.

För mer information, kontakta gärna:

James Benedict Brown, universitetslektor, Arkitekthögskolan, Umeå universitet
Telefon: 090-786 71 20
E-post: james.brown@umu.se

Anna-Lena Lindskog
Kommunikatör
Teknisk-naturvetenskaplig fakultet
anna-lena.lindskog@adm.umu.se
090-786 58 78

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Abetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2021-02-09
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner ABColliers får i uppdrag att agera rådgivare åt LogicorSigma Technology storsatsar i Stockholm inom Digitalisering och Cloud
2021-02-08
Snart lanserar Iscar nya produkter för att möta utmaningarna i dagens trenderMiljövänliga mobilskal av hampa
Annonser