SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Att välja rätt skyddsnät

En livlina i en föränderlig arbetsmiljö
I en tid av ständiga framsteg inom industri och byggnation står säkerheten ständigt i fokus. Att skydda både personal och utrustning blir allt viktigare, och i denna strävan framstår skyddsnät som en ovärderlig komponent. Dessa robusta nätverk utgör en livlina, redo att fånga upp fallande personer, verktyg och objekt, och förhindra olyckor i en rad olika miljöer. För mer detaljerad information och tillgång till premiumskyddsnät anpassade för din verksamhet, besök skyddsnät.

Skyddsnätets mångsidiga roll

Skyddsnät är inte enbart en lösning för en specifik bransch, utan en universell säkerhetsbarriär med användningsområden i en mängd olika sektorer:

Byggbranschen: På byggarbetsplatser utgör skyddsnät en kritisk komponent, både för att skydda arbetare på svindlande höjder och för att förhindra att fallande material skadar personer och egendom på marken.
Industrifaciliteter: Inom tillverknings- och lagermiljöer skyddar nät maskiner, lagerhyllor och personal från olyckor orsakade av fallande objekt.
Sport- och evenemangsarenor: Skyddsnät används för att skydda åskådare och deltagare från bollar, puckar och annan utrustning, vilket säkerställer en trygg och njutbar upplevelse för alla.
Jordbruk och fiske: I dessa sektorer används nät för att skydda grödor och djur från rovdjur och skadedjur, samt för att säkra laster under transport.
Byggrelaterade tillämpningar: Skyddsnät används även i byggprojekt för att skydda personer från fallande skräp under renoveringar eller nybyggnation.

Material och konstruktion
Effektiviteten och livslängden hos ett skyddsnät beror till stor del på materialval och konstruktionsteknik. Moderna nät konstrueras av robusta och tåliga material som polyeten eller nylon, resistenta mot UV-strålning och väderpåverkan. Detta garanterar att nätet behåller sin funktionalitet och skyddsförmåga även under krävande förhållanden.

Säkerhetsstandarder och certifieringar
För att säkerställa en optimal säkerhetsnivå måste skyddsnät uppfylla strikta standarder och vara certifierade enligt nationella och internationella regelverk. Detta inkluderar rigorösa tester avseende belastningskapacitet, slitstyrka och långsiktig hållbarhet. Genom att följa dessa standarder kan arbetsplatser garantera att de endast använder skyddsnät av högsta kvalitet, vilket minimerar risken för olyckor och skador.

Att välja rätt skyddsnät
Valet av rätt skyddsnät kräver en noggrann analys av specifika behov och krav. Faktorer som nätets storlek, form och den specifika applikationen måste beaktas. Samarbete med erfarna leverantörer är avgörande. De kan inte bara erbjuda produkter av högsta kvalitet, utan även erbjuda vägledning och support för att säkerställa korrekt installation och underhåll.

Framtidens skyddsnät
Utvecklingen av materialteknik och säkerhetsstandarder stannar inte av. Innovationer inom smarta material och integrering med andra säkerhetssystem öppnar nya dörrar för att ytterligare förbättra säkerheten på arbetsplatsen.

Genom att implementera moderna skyddsnät och implementera en stark säkerhetskultur kan vi skapa en säkrare och mer produktiv arbetsmiljö för alla.
Kontaktinformation

Industrinät Nordiska Nätlösningar AB

Postadress
Masthamns­gatan 5
41327 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556886-5835
Grundat: 2012
Anställda: 1
Industrinät levererar och installerar certifierade och miljöklassade skyddsnät, fallskyddsnät med tillhörande lösningar. Vi har dokumenterat räddat liv på människor samt förhindrat allvarliga olyckor på infrastruktur och egendom. Våra nät används också för avgräsning, rasskydd och i event och sportsektorn. Som en liten specialist organistaion inom just nät hoppas vi kunna guida Er till rätt lösning, välkommen att kontakta mig Daniel Olsson eller någon av mina kollegor på tel 031-7884512 eller info@industrinat.se

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Industrinät, Skyddsutrustning

Certifieringar

EN 1263 – EN 1263-1 – EN 1263-2

Kontakter

Daniel Olsson
031-788 45 12
076-000 13 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten