SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Automation- framtiden inom industrin

Automationssystem ökar effektivitet och prestanda
Duroc Machine Tool har en framstående historia av leverans av avancerade automatiseringslösningar som ökar produktivitet och minskar kostnader för våra kunder. Våra expertanpassade system för automatisering ger tillverkare konkurrensfördelar inklusive bättre produktivitet, minskade kostnader och förbättrad produktkvalitet. Vårt dedikerade team av applikationsingenjörer står redo att utveckla och installera skräddarsydda automatiseringslösningar som passar dina specifika behov och driver din verksamhet framåt.

Vad är automation?Automation är processen att använda teknik, såsom maskiner, datorer och robotar, för att utföra uppgifter och arbetsflöden med minimal mänsklig inblandning. Det syftar till att automatisera upprepande eller tidskrävande arbete för att öka effektivitet, produktivitet och minska kostnader. Automation används inom olika branscher och tillämpningar, inklusive tillverkning, logistik, datateknik och mycket mer för att förbättra och förenkla arbetsprocesser.

Kollaborativa robotar (Cobots)Kollaborativa robotar eller cobots, är en typ av industrirobotar som är utformade för att samarbeta säkert med människor i arbetsmiljön. Dessa flexibla maskiner används för att automatisera uppgifter som kräver interaktion med människor och kan vara en värdefull tillgång inom tillverkningsindustrin. Cobots är enklare att programmera och anpassa än traditionella robotar, vilket gör dem kostnadseffektiva och användbara för olika applikationer.

Robotars betydelse för industrinRobotar har en enorm betydelse för industrin på flera sätt:

Ökad Produktivitet: Robotar kan arbeta dygnet runt utan trötthet och med hög precision, vilket leder till en dramatisk ökning av produktiviteten.

Kvalitetssäkring: Robotar utför uppgifter med konsekvent hög kvalitet och minskar risken för mänskliga fel.

Minskade arbetskostnader: Genom att automatisera upprepande och farliga uppgifter minskar företagen sina arbetskostnader.

Ökad effektivitet: Robotar kan utföra uppgifter snabbare än människor och kan hantera uppgifter som kräver hög hastighet eller styrka.

Säkerhet: Robotar kan användas för farliga uppgifter som att hantera farliga ämnen eller arbeta i miljöer som är farliga för människor.

Flexibilitet: Moderna robotar är alltmer flexibla och kan enkelt omprogrammeras för att utföra olika uppgifter, vilket ökar produktionsflexibiliteten.

Konkurrenskraft: Företag som använder robotteknik kan vara mer konkurrenskraftiga på marknaden genom att producera högkvalitativa produkter snabbare och till lägre kostnader.

Sammanfattningsvis spelar robotar en central roll för att förbättra effektiviteten och konkurrenskraften inom industriell produktion och har potentialen att omvandla många industrier.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884