SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Barnen byggstartade unik fritidsgård

En fritidsgård utöver det vanliga
AB Kristianstadsbyggen (ABK) bygger en ny multifunktionell fritidsgård på Gamlegården, åt Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) med bland annat lek- och idrottsytor både inne och ute. Projektet byggstartades symboliskt med skruvautomat och VR-glasögon av ett tiotal av barnen på området som varit med och tagit fram innehåll och utförande.

– Vi har velat skapa en fritidsgård utöver det vanliga, för att ge goda förutsättningar för en bra fritid och gemenskap, säger ABK:s vd Henrik Strand. Vi gör en stor investering för ökad trivsel och trygghet med särskilt fokus på flickor och kvinnor, som en del i vårt långsiktiga sociala arbete.

Utformningen av fritidsgården har ABK tagit fram tillsammans med Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) - med hjälp av barnen på området och Sesam arkitekter.

– Vi på ABK och KFGF har haft workshops tillsammans med de barn som besöker fritidsgården idag, för att ta reda på vad de vill ha och behöver, säger Karl-Henrik Persson, byggnadschef på ABK.

Barnen och fritidsledarna fick en rundvandring på byggarbetsplatsen. De visades runt i vad som ska bli en flexibel lokal med många funktioner. Bland annat ska det finnas 111 m2 yta för multisport inomhus. I direkt anslutning en multisportyta utomhus på över 150 m2 och en uteplats med grillyta.

– Inne på fritidsgården är det tänkt att finnas avgränsade delar för datorspel, musikstudio, gym, dans- och biorum, pysselrum, aktivitetsrum med exempelvis biljard eller bordtennis, lugna rum och rum endast för tjejer, säger Karl-Henrik Persson. Vi har också en förhoppning att lokalen ska kunna användas för andra bosociala satsningar, exempelvis som aktivitetslokal för verksamheter vidga åt kvinnor, under tider då lokalerna inte används som fritidsgård.

Som symbolisk "första spadtag" fick barnen skruva en gipsskiva på plats med en så kallad skruvautomat. Först ut att skruva var Khaled Alomar och näst på tur var kompisen Baker Aisadi. De båda killarna var nöjda med sina insatser och lämnade sedan över till sina kamrater som glatt skruvade vidare med den ganska högljudda maskinen.

Entreprenören Skanska bjöd på en uppskattad fika och Sesam arkitekter hade tagit med sig ett antal uppskattade VR-glasögon som visade hur lokalen skulle se ut när den kommer att stå färdig i början av hösten.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-08
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
2024-04-02
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
2024-03-29
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet