Batteridriven hydraulpump förändrar elarbeten fundamentalt! - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Batteridriven hydraulpump förändrar elarbeten fundamentalt!

Milwaukee Tool fortsätter att ta produktiviteten inom elarbete till nya höjder genom att lansera nya M18™ FORCE LOGIC™ hydraulpumpen på 700 bar.
Den nya hydraulpumpen är kompatibel med 700 bar / 10 000 psi-klassade hydraulslangar och enkelverkande pressverktyg och ger upp till två gånger högre flödeshastighet än andra batteridrivna lösningar på marknaden.

Hydraulpumpen har två gånger högre flöde än andra batteridrivna pumpar och ligger i klass med bensindrivna maskiner – med bland annat cykeltider på 24 sekunder och upp till 60 pressningar av 1590 ACSR-kopplingar på en laddning. M18™ FORCE LOGIC™ HUP700 hydraulpumpen förändrar elarbete på ett fundamentalt sätt.

”Efterfrågan på batteridrivna press- och kapverktyg ökar i takt med att branschen arbetar med att höja säkerheten och effektiviteten i arbetsmiljön. Som ledande utvecklare av batteridriven pressteknik är Milwaukee Tools målsättning att fundamentalt förändra hur kraftnätsarbeten utförs – oavsett storlek på kopplingar – med ett och samma batteri. Denna nya hydraulpump kompletterar vårt verktygssortiment – vi kan nu erbjuda en komplett lösning för pressning och klippning inom samma M18™-system”, säger Henrik Nielsen, Nordic Product Manager för Milwaukee Tool.

Med det adaptiva kraftregleringssystemet Predictive Force Monitoring (PFM™) mäter verktyget kontinuerligt kraften för att ge en stabil hastighet och kraft som inte avtar i krävande förhållanden. En grön LED-indikator ger användaren direkt verifiering av presskraften för att säkerställa att rätt kraft tillämpats – en branschnyhet som erbjuder oslagbar precision och tillförlitlighet. Verktyget är dessutom utrustat med ONE-KEY™ så att användaren kan lagra cykeldata i realtid, generera rapporter, se verktygets historiska prestanda och synkronisera all information trådlöst till molnet samt spåra och hantera verktyget.

Som tillbehör finns även en korghängare som kan fästas på en korglift. Hängaren håller pumpen i våg medan den frigör utrymme inuti korgen.
Nya M18™ FORCE LOGIC™ HUP700 hydraulpumpen kompletterar vårt redan stora utbud av elverktyg för pressning och klippning, högeffektiv arbetsbelysning, handverktyg, förvaring och elinstallationsverktyg.

Specifikationer

M18™ FORCE LOGIC™ 700 bar hydraulpump
(M18 HUP700-121)

• Presskraft: 700 bar (10 000 psi)
• Flödeshastighet vid lågt tryck: 2,0 liter/minut
• Flödeshastighet vid högt tryck: 0,4 liter/minut
• Tankkapacitet förbrukningsolja: 1,3 liter
• Kopplingstyper: CEJN 115 Serien
• Adaptiv tryckreglering: PFM™
• ONE-KEY™: Ja

Levereras med 1 x 12,0 Ah M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT™-batteri och 1 x M12™-M18™ snabbladdare, sladdansluten fjärrkontroll, 1,8 m förlängningssladd och han/han-adapter för CEJN serie 115.

Vill du ha mer information om M18™ FORCE LOGIC™ HUP700 hydraulpumpen kan du se demonstrationsfilmer eller hitta närmaste butik på www.milwaukeetool.se


Henrik Nielsen
Trade Product Manager Nordic
henrik.nielsen@TTI-EMEA.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser