SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bli självlärd och få lätt ett jobb inom IT-branschen

Välj ett specifikt område inom IT-branschen
Inom IT-branschen finns en enorm efterfrågan på duktiga yrkesmän. Det kan dock vara svårt att bryta sig in på detta område om du inte har någon formell utbildning. Många tror att för att få jobb inom IT-branschen måste du ha en examen från ett prestigefyllt universitet. Detta är inte alltid fallet! Det finns många sätt att bli självlärd och enkelt få jobb inom IT-branschen. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de bästa metoderna för att göra det.

Välj ett specifikt område inom IT-branschen
När det gäller att välja karriär inom IT-branschen är det viktigt att först välja ett specifikt fokusområde. IT-branschen omfattar ett brett spektrum av företag och branscher, från programmering och mjukvaruutveckling till digital marknadsföring och webbdesign. Genom att välja ett specifikt område inom IT-branschen kommer du att kunna utveckla de färdigheter och kunskaper som krävs för att bli framgångsrik inom det området. Om du till exempel är intresserad av programmering måste du välja ett språk att lära dig och bli skicklig på. Om du är intresserad av digital marknadsföring måste du lära dig om SEO, marknadsföring i sociala medier och innehåll marknadsföring. Det finns många olika områden inom IT-branschen, så det är viktigt att välja ett som du är intresserad av och som matchar din kompetens.

Vilka är några av de bästa metoderna för att bli självlärd inom IT-branschen?

Här är några av de bästa metoderna för att bli självlärd inom IT-branschen:

Ta onlinekurser
En av de bästa metoderna är att ta onlinekurser. Det fina med onlinekurser är att du kan komma åt dem var som helst i världen och när som helst. Du kan också vanligtvis pausa och spela upp avsnitt som du behöver granska. Och de flesta onlinekurser är i egen takt, så att du kan lära dig i din egen hastighet. När du väljer en onlinekurs, se till att välja en som är väl granskad och från en ansedd källa. Se också till att läsa kursbeskrivningarna noggrant så att du vet vilka ämnen som kommer att behandlas. Slutligen, avsätt lite tid varje dag eller vecka för att ägna åt lärande; annars blir det lätt att låta banan falla förbi.

Här är några av de mest populära webbplatserna i världen för onlineinlärning:

Codecademy är en fantastisk resurs för dem som vill lära sig grunderna i programmering. Webbplatsen erbjuder kortfattade, interaktiva lektioner om HTML, CSS, JavaScript, PHP och mer. Och det bästa av allt är att Codecademy är gratis att använda!

Udemy är en online utbildningsplattform med stort utbud av kurser om allt från företag till yoga. Även om inte alla Udemys kurser är relaterade till IT-branschen, erbjuder sajten ett brett urval av kurser som kan vara till nytta för alla som vill bryta sig in på området.

Coursera är en ledande leverantör av onlinekurser från toppuniversitet runt om i världen. Även om många av Courseras kurser är inriktade på universitetsstudenter, finns det ett antal kurser som skulle vara användbara för självlärda IT-proffs.

Det finns många andra webbplatser som erbjuder gratis eller betalda kurser i olika IT-ämnen.

Läsa böcker och bloggar
Ett annat bra sätt att bli självlärd inom IT-branschen är att läsa böcker och bloggar om olika ämnen. Böcker kan ge en djupgående täckning av specifika ämnen, och de kan vara ett bra sätt att lära sig grunderna. Dessutom kan bloggar vara ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om ny utveckling inom IT-världen.

Titta på självstudiekurser och lyssna på poddsändningar
Genom att titta på självstudiekurser kan du lära dig mer om specifika tekniker och se hur de används i verkliga scenarier. Att lyssna på poddsändningar kan också vara ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om branschnyheter och trender, samt att höra från experter om den senaste utvecklingen inom IT-området. Båda dessa metoder kan användas för att komplettera din befintliga kunskap eller för att lära dig ny information från grunden. Dessutom finns det ett antal online-communities som kan ge stöd och råd för människor som vill komma in i IT-branschen.

IT-certifieringar
IT-certifieringar är en av de bästa metoderna för att bli självlärd inom IT-branschen. IT-certifieringar ger ett sätt att validera dina färdigheter och kunskaper och visa arbetsgivare att du är kompetent inom IT-området. IT-certifieringar kan också hjälpa dig att sticka ut från andra IT-jobbsökande. Det finns många olika typer av IT-certifieringar, till exempel Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) och Cisco Certified Network Associate (CCNA). Vilken typ av IT-certifiering du väljer bör bero på dina karriärmål och de specifika IT-kunskaper du vill lära dig. IT-certifieringar kan erhållas genom onlinekurser, certifieringsprogram som erbjuds av IT-utbildningsföretag eller genom att klara ett prov som administreras av ett oberoende certifieringsorgan.

Anställa en mentor som lär dig
Dessutom kan du också anlita en mentor som lär dig om IT-branschen. En mentor kan ge dig de specifika kunskaper och färdigheter som du behöver för att lyckas i branschen. En mentor kan också hjälpa dig att utveckla ett nätverk av kontakter som kan vara ovärderligt när du går vidare i din karriär. Dessutom kan en mentor erbjuda vägledning och stöd när du stöter på svårigheter. Att hitta rätt mentor kan vara en utmaning, men det är ofta värt ansträngningen. Det finns ett antal onlinekataloger som kan hjälpa dig att hitta mentorer inom ditt intresseområde. Alternativt kan du fråga dina vänner och kollegor om de känner någon som skulle vara villig att mentorera dig. När du väl har hittat en mentor är det viktigt att göra det bästa av relationen. Var beredd att lägga ner arbetet och se till att hålla dem uppdaterade om dina framsteg. En bra mentor-mentee-relation kan vara enormt fördelaktig för båda inblandade parter.

Vilka är fördelarna med att bli självlärd inom IT-branschen?
Det finns flera fördelar med att bli självlärd inom IT-branschen. En av de största fördelarna är att du inte behöver spendera mycket pengar på undervisning. Dessutom behöver du inte ta ledigt från jobbet för att delta i lektioner. En annan fördel är att du kommer att ha mycket flexibilitet när det gäller när och hur du lär dig. Slutligen, att bli självlärd kan hjälpa dig att sticka ut från mängden när du söker jobb.

Hur får man jobb inom IT-branschen?
IT-branschen kan vara en svår nöt att knäcka, men det finns några viktiga saker du kan göra för att öka dina chanser att få jobb inom IT-branschen om du är självlärd.

Var aktiv på sociala medier
För det första är att dela ditt arbete på sociala medier ett bra sätt att bli uppmärksammad av potentiella arbetsgivare. Se till att du använder relevanta hashtags och tagga alla företag eller rekryterare du är intresserad av att arbeta för.

Skapa kontakter
För det andra är det nyckeln att skapa förbindelser. Delta i möten, nätverksevenemang och konferenser och se till att du har en uppdaterad LinkedIn-profil.

Ha ett välskrivet CV
Slutligen är det viktigt att ha ett bra CV. Se till att den är välskriven och framhäver dina prestationer och färdigheter. Självlärda personer inom IT värderas ofta för sin kreativitet och påhittighet, så se till att lyfta fram dessa egenskaper. Om du har några sidoprojekt eller bidrag med öppen källkod, inkludera dessa också. Du kan ta en titt på CVmaker.se för att lära dig mer om hur ett professionellt skrivet CV ska se ut. Glöm inte heller att korrekturläsa ditt CV noga innan du skickar ut det. Skrivfel och fel kommer att reflektera dåligt på dig, så ta dig tid att dubbelkolla ditt arbete.

Om du kan kryssa i alla dessa rutor, då är du på väg att landa ditt drömjobb inom IT-branschen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-22
Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattformEJOT Sormat OY bygger ny fabrik i FinlandTermisk rusning i batteri orsakade brand på byggeAli Ghoce, Gordons VD, Årets pionjär 2022
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB
2022-11-16
Volvo CE tillför elkraft till kundernas arbetsplatserABB presenterar en mobil laddareSnacka vision med oss!Virtuella aktiviteter skapar trivsel på arbetsplatsenNy generation tar över BOLIST Jonssons Trä