SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Brandmanschetter för över­gången från metall till plast

En effektiv lösning för övergångar
I ROT-projekt, där renoveringar och uppgraderingar av avloppssystem är nödvändiga, uppstår ofta situationer där metallrör måste kopplas till plaströr. Denna övergång är vanligtvis en knepig utmaning, men det är här brandmanschetter för övergången från metall till plast kommer in i bilden som en smart och tidseffektiv lösning.

Traditionell vs. modern lösningTraditionellt har man löst övergången mellan metall- (t.ex. gjutjärn) och plaströr genom att bygga en gipsskivlåda runt övergången och montera vanliga brandstrypare i gipsskivorna. Denna metod är tidskrävande och kräver extra utrymme för installationen.
Däremot har brandmanschetter för övergången från metall till plast revolutionerat detta scenario. Genom att använda dessa manschetter kan du spara både tid och utrymme samtidigt som du säkerställer en pålitlig brandtätning.

Att tänka på vid installationVid installationen av brandmanschetter för övergången från metall till plast är det viktigt att beakta följande faktorer:

Placering: Brandmanschetten bör placeras på plaströret precis efter kopplingen till metallröret. Detta säkerställer en effektiv brandtätning vid övergången.
Rakt rör: Det är viktigt att det finns tillräckligt rakt rör vid övergången, eftersom manschetten inte kan installeras på en krökt del av röret.
Brandtätning: Observera att brandtätningen i hela konstruktionen måste beaktas separat. Det kan vara nödvändigt att uppfylla vissa krav, t.ex. när det gäller rörisolering.

Övergångsmanschetter för optimal kopplingÖvergångsmanschetter, som C 50x, C 75x, C 110x, C 130x och C 160x, är utformade för att underlätta kopplingen mellan metall- och plaströr. Dessa manschetter kan säkert fästas på gjutjärnsrör, vilket gör installationen möjlig även om man inte kan fästa manschetten direkt i byggnadskonstruktionen.
Denna moderna lösning ger dig fördelen att snabbt och effektivt skapa en säker brandtätning i övergången mellan olika rörmaterial. Oavsett om det handlar om ett renoveringsprojekt eller en ny installation, erbjuder brandmanschetter för övergången från metall till plast en bekväm och tillförlitlig metod för att säkerställa brandsäkerheten i din byggnad.

Kontaktinformation

Ketawes AB

08334373
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Söder­vägen 68
18364 Täby
Besöksadress
Söder­vägen 68
18364 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559162-3110
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Ilkka Hemminki
+46 72 520 02 19
Antti Vuori
073 617 6977

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder