SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Byggelement köper Europas första Hyundai 300D-9VC

Första 30 tons trucken i Hyundais nya stortrucksfamilj
Hyundai 300D-9VC har anlänt till Europa, Sverige och Ottosson Truck – Snart redo för leverans till Byggelement i Ucklum.

Byggelement, grundat av Peabkoncernen år 2003, är idag en av landets ledande leverantörer av prefabricerade betongprodukter. Just nu gör bolaget sin största industriella satsning hittills genom att öppna två nya produktionsanläggningar. En i Ucklum, strax utanför Stenungssund och en i Hallstahammar utanför Västerås.

Först på tur att dra i gång tillverkningen är produktionsanläggningen i Ucklum, som kommer att vara utrustad med automatiserad industriell tillverkning av prefabricerade plattbärlag, som utgör innertaket i betongbyggkonstruktioner.

Den nya anläggningen kommer att använda ett karusellsystem med 72 så kallade bord för att producera imponerande 380 000 kvadratmeter ECO-Prefab plattbärlag årligen. Denna omfattande produktion ställer höga krav på maskiner som kan hantera de stora staplarna av plattbärlag efter produktionen, för att transportera dem till lagret och lasta dem på lastbilar.

Joakim Lindberg, projektledare på Byggelement, var den som tog kontakt med vår representant, Jörgen Falk på Ottosson Truck. Ottosson Truck, tillsammans med fyra andra konkurrerande företag inom branschen, utvärderades noggrant innan valet slutligen föll på Hyundai 300D-9VC.

Med imponerande lyftkapacitet som sträcker sig upp till 30 ton tar denna nya stortruck effektiviteten och prestandan till en helt ny nivå. Dessa truckar är utrustade med kraftfulla Cummins-motorer som uppfyller Euro Steg 5-kraven och levererar utmärkt prestanda med minimal bränsleförbrukning. Dessutom är denna 30-tons truck den första i Hyundais nya 9V-serie som levereras till Europa.

Besök och leveransgodkännande på Ottosson Truck i Bromölla

Denna vecka genomfördes en noggrann genomgång av trucken inför leveransen till kunden.

På plats fanns projektledare Joakim Lindberg, som beställt trucken, och Simon Bäckström, truckföraren som kommer att köra den. Simon var snabb att erbjuda sig att ta över som truckförare för denna imponerande nya maskin. Efter tio år som kranförare på företaget, där den nya anläggningen innebar att kranen skulle tas ur bruk till förmån för de nya traverserna, såg Simon detta som en möjlighet till personlig utveckling och en spännande utmaning att återvända till att köra stortruckar som han har gjort tidigare.

En mycket nöjd Simon steg ut ur trucken efter genomgången och provkörningen, som assisterades av Servicechef Lars-Erik Hedberg och servicetekniker Linus Åberg från Ottosson Truck.

Projektledare Joakim Lindberg tog också möjligheten att själv prova att köra trucken.

”Det känns mycket bra, och nu ska den bara leva upp till våra förväntningar om att Hyundai levererar ’truckar som är pålitliga när det verkligen behövs och som aldrig står still,’” sa en nöjd Joakim.

Om allt fungerar som det ska, är det inte omöjligt att ännu en Hyundai 300D-9VC hamnar på önskelistan för beställning, avslutar Joakim.

Faktatext om Byggelement

Byggelement är en framstående leverantör inom betongindustrin och rankas som en av Sveriges ledande producenter av kompletta stomsystem i betong och prefabricerade betongelement. De är specialiserade på att tillverka och leverera skräddarsydda stommar och element direkt till byggarbetsplatser, redo för snabb och enkel montering.

Deras produktsortiment omfattar både semi-prefabricerade och helt prefabricerade lösningar för en mångfald av byggnadsprojekt, inklusive flerbostadshus, kontor, hotell, industribyggnader, affärslokaler, samt vård- och skolbyggnader.

I dagens byggbransch är det en utmaning att uppnå lönsamhet i projekt som kräver omfattande arbete på plats. Därför har användningen av industriella lösningar med prefabricerade komponenter blivit alltmer vanligt förekommande.

Industriell Tillverkning:
Byggelement tar en industriell tillverkningsansats när de producerar sina prefabricerade stomsystem i betong. Det innebär att betongelementen skapas i en noggrant kontrollerad inomhusmiljö där traditionellt hantverk kombineras med modern teknologi. Denna tillverkningsmetod erbjuder många fördelar. Fabrikerna har optimerade inomhusförhållanden med perfekta luft-, fukt- och temperaturförhållanden för att säkerställa att varje betongelement tillverkas under enhetliga förutsättningar, vilket resulterar i konsekvent hög kvalitet.

Industriell tillverkning bidrar till betydande effektivitet inom byggprocessen. Väntetider, såsom de som uppstår under härdning vid traditionell gjutning på plats, kan helt undvikas genom användning av prefabricerade betongstommar. Byggelement AB levererar färdiga Prefabelement till byggarbetsplatsen, vilket minskar både arbetskraftstiden och projektkostnaderna avsevärt.

Betong är ett utmärkt byggmaterial som utmärks av långvarig hållbarhet och hög hållfasthet. Emellertid krävs bindemedel för att framställa betong, och hittills har cement varit det dominerande bindemedlet inom byggindustrin, med dess klimatpåverkan. För bolagets koncept för klimatförbättrade betongprodukter – ECO-Prefab har man optimerat betongblandningen genom att ersätta en del av cementet med slagg, vilket är ett viktigt steg mot att minska koldioxidavtrycket.

Genom att använda ECO-Prefab kan koldioxidutsläppen sänkas med upp till 50 procent genom att inkludera en högre andel alternativa bindemedel i betongen. Ett exempel på ett sådant bindemedel är Merit, en återvunnen biprodukt från ståltillverkning. Detta initiativ visar Byggelements engagemang för miljömässig hållbarhet och att minska klimatpåverkan inom byggbranschen.

Mer info och tekniska specifikationer om den nya stor trucks familjen från Hyundai hittar du här:

HYUNDAI 160D-9LV, 180D-9V, 250D-9V, 300D-9VC ÄR NYA MODELLER AV STORTRUCKAR MED EN LYFTKAPACITET FRÅN 16-30 TON FRÅN HYUNDAI!

NYA TRUCKMODELLER 70D-9V & 80D-9V FRÅN HYUNDAI MED MILJÖMOTORER SOM UPPFYLLER EURO STEG 5 STANDARD

Dieseltruckar från Hyundai
Kontaktinformation
Postadress
Nyängs­gatan 8
29539 Bromölla
Besöksadress
Nyängs­gatan 8
29539 Bromölla
Region
Bromölla
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556148-6845
Grundat: 1969
Anställda: 30
Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts & Cat® Lift Trucks samt som återförsäljare för Combilift, Abeko och Tecna erbjuder Ottosson Truck en bredd av truckar som utvecklats utefter den skandinaviska marknadens behov.

Inom ett nätverk av kontor och verkstäder finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, truckuthyrning, truckservice, reservdelar och tillbehör till truck och mycket mer att tillgå.

Låt oss vara din partner när det kommer till effektiva och pålitliga materialhanteringslösningar. Vi erbjuder ett komplett sortiment av elektriska motviktstruckar, dieseldrivna motviktstruckar, fyrvägstruckar och lagertruckar/stödbenstruckar såsom låglyftare, ledstaplare, dragtruckar, plocktruckar och skjutstativstruckar.

Vårt mål är alltid att erbjuda femstjärnig materialhantering.

Agenturer

Abeko, Sverige
Cat Lift Trucks, Sverige (Generalagent)
Combilift, Sverige
Auktoriserad återförsäljare av 4-vägstruckar från Combilift
HYUNDAI, Sverige (Generalagent)
Tecna, Sverige

Certifieringar

AAA

Kontakter

Pernilla Stenström
Marknadsansvarig/Säljkoordinator
0456 - 58 97 77
Olle Stanleysson
Lagerchef
0456-58 97 79
Nicklas Joelsson Björkman
Försäljning Blekinge / Småland Säljsupport Sverige
0708 - 39 99 35
Lars-Erik Hedberg
Servicechef/Tekniskchef
0456-317 72
David Tkaczyk
Försäljning - Skåne
0708 - 39 91 33
Bengt Joelsson
VD
0456 - 58 97 75
Timmie Åberg
Reservdelar - Lager/Service
0456 - 58 97 71
Klas Vangen
Försäljning - Värmland
0708 - 39 92 09
Jörgen Falk
Försäljning Västra Götaland
0708 - 39 91 06
Tobias Nilsson
Reservdelar - Lager/Service
0456-58 97 87
Linus Åberg
Teamleader Verkstad & Teknisk Support
0708 - 39 93 16

Filmer

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift

Optimal virkeshantering med en 4-vägs truck från Combilift
Ny truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai med miljömotorer som uppfyller EURO steg 5 standard
Hyundai Truckar
Hyundai inomhusprogram
Världskompetens 1 timme ifrån dig
Lansering av 50-års jubileum

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Innovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagbergNytt bolag i Tempcon GroupGranitors hissverksamhet säljs till MVI
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!