SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ByggVesta bygger igen i Barkarbystaden

Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med ByggVesta AB som investerar i Barkarbystaden för andra gången
Bygger 260 nya lägenheter och kommersiella lokaler längs med Barkarbystadens framtida gågata. Kvarteret ligger mitt i staden med gångavstånd till grundskola, förskola, handel, service och Barkarbystadens kommande tunnelbana.

Avtalet med ByggVesta innebär att Järfälla kommun nu börjar bygga det första kvarteret i nästa utbyggnadsetapp i Barkarbystaden.

– Barkarbystaden fortsätter att attrahera byggaktörer. Jag är mycket glad att ByggVesta på nytt väljer att investera i Barkarbystaden och tillsammans med oss vill utveckla en modern, hållbar och energifull stadsmiljö, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

I arbetet med detaljplanen och kvalitetsprogrammet för den aktuella etappen har ByggVesta varit engagerad som ankarbyggherre och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– Jag är glad att arbetet med Barkarbystaden fortsätter. Kommunen har här ett samarbete med en aktör som sätter kvalitet och gestaltning i fokus, vilket är en viktig trygghet för oss, säger Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd.

Köpe- och exploateringsavtalet avser fastigheten Barkarby 2:61 och omfattar ett kvarter med en total byggrätt om 17 000 kvadratmeter BTA. Byggstart beräknas till januari 2020 och planerad första inflyttning är våren 2022.

Beslut om godkännande av köpe- och exploateringsavtal med ByggVesta AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 11 november.

Nikoletta Jozsa (L)
Kommunalråd
Nikoletta Jozsa är kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Järfälla.

Presskontakt: Anders Bengtsson anders.bengtsson@jarfalla.se, 08-580 286 48 (kansli)
08-580 286 48
Nikoletta.jozsa@jarfalla.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN