SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Castrol lanserar nytt smörjmedelssortiment

POWER1 för motorcyklar med ny 3-i-1 FORMULA
Castrol har uppdaterat sitt huvudsakliga POWER1 smörjmedelsutbud för motorcyklar och scootrar med en ny 3-i-1 FORMULA, utmärkande nya etiketter och uppdaterade förpackningar vars mål är att uppfylla behoven verkstäder och kunder har.

Det uppdaterade POWER1 smörjmedelsutbudet stödjer en rad olika användningsområden för motorcyklar och scootrar. Castrol POWER1:s nya 3-i-1 FORMULA är utformad för att prestera inom tre olika viktiga områden: utmärkt effekt och acceleration, utmärkt skydd och jämn körning.

I accelerationstester under produktutvecklingen kunde motorcyklar som använde Castrol POWER1 åka åtta meter längre än motorcyklar som använde en generisk marknadsolja för motorcyklar och scootrar1. Dessutom fann vi att Castrol POWER1 gav 50 % bättre slitageskydd jämfört med branschens gränsvärden2. Den säkerställde en jämn acceleration utan slirningar eller ryckningar3.

Förutom den nya Formula har förpackningarna för Castrol POWER1-sortimentet nu Castrols uppdaterade varumärkesidentitet, som lanserades 2023. Det inkluderar även en kundcentrerad märkning vars mål är att hjälpa konsumenter att enkelt hitta rätt produkt för sin motorcykel eller scooter.

Förpackningarna för Castrols produktsortiment med små förpackningar i Europa har förnyats för att använda mindre plast. Den nya femlitersflaskan använder 20 % mindre plast jämfört med den tidigare femlitersflaskan4, en av de bästsäljande produkterna i Castrols sortiment5. Dessa åtgärder förväntas bidra till att minska plastanvändningen i Europa med 1 000 ton per år jämfört med tidigare design av små flaskor och sammantaget för hela flaskutbudet6. De här nya flaskorna introducerades under 2019 på flera av Castrols viktigaste internationella marknader, till exempel Indien och Kina, vilket har möjliggjort en minskning med 4 000 ton plast i småflaskor, jämfört med flaskornas tidigare utformning6.

Lanseringen av de nydesignade flaskorna är en del av Castrols hållbarhetsstrategi PATH3607 som omfattar mål för att minska avfallet och koldioxidutsläpp samt förbättra människors liv.

Castrol är världens toppsäljande smörjmedelsvarumärke för tvåhjuliga motorfordon8 och har fått förtroendet av MotoGP teamen Aprilia och LCR Honda.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest