TORSDAG 06 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ChargePoint: Fordons­flottans framtid är elektrisk

Fordonsflottor är livsnerven i många företag och helt nödvändig i det vardagliga arbetet.
Dess kostnader, pålitlighet och fysiska närvaro har en enorm inverkan på både verksamhetsdriften och hur allmänheten uppfattar ditt företag.

En aldrig tidigare skådad kombination av hållbarhetsmål, kostnadsbesparingar och statliga regleringar skapar utmärkta förutsättningar för elektrifiering av fordonsflottor.

Antalet tillgängliga medeltunga och tunga elfordonsmodeller förväntas fördubblas globalt mellan 2019 och 2023, vilket garanterar att alla företag kommer att kunna hitta de fordon de behöver till sin fordonsflotta.

Varför investera i elektrifiering just nu – i dessa osäkra tider?
Huvudanledningen är att elektrifieringen innebär minskade kostnader. De företag som tidigt införde elfordonsflottor har gjort kostnadsbesparingar på 20 till 25 procent som ett resultat av ökad effektivitet, billigare bränsle och minskat underhåll.

Dessa siffror förväntas fortsätta öka och 2040 uppskattas de elektrifierade fordonsflottorna ha 15 till 25 procent lägre totalkostnad (TCO) än de med fossildrivna fordon.

En anledning till detta är att el generellt är billigare och erbjuder mer förutsägbar prissättning än fossila bränslen, samt att det även tillåter flottor att optimera laddningsaktiviteten för att få den effektivaste och billigaste energianvändningen, inklusive förnybara källor.

Smart laddning blandar kostnadsoptimering med sinnesro och säkerställer att elfordonsflottor alltid är uppladdade och redo vid behov - till lägsta möjliga pris.

Besparingarna varierar visserligen beroende på vagnpark, men möjligheten finns där.

En annan besparingsfaktor är de snabbt minskade batterikostnaderna, som förväntas leda till att priserna för lättare elfordon kommer ligga i paritet med de fossildrivna redan 2025.

Dessutom har elfordon betydligt färre rörliga delar, vilket innebär mindre underhåll, såsom byte av reservdelar eller olja. Detta minskar inte bara de faktiska kostnaderna, utan gör det också möjligt för elbilar att spendera mer tid i arbete ute på vägarna och mindre tid hos bilverkstäderna.

Uppnå dina hållbarhetsmål med elektriska flottor
Det är inte bara i plånboken som fördelarna kommer att märkas av. Ett växande antal organisationer har upprättat ambitiösa hållbarhetsmål som driver fram nya affärsalternativ. Beakta att dina kunder även kommer att bedöma företaget och din konkurrensförmåga baserat på detta.

Konsumenter ställer allt större krav på snabbare leverans, inte minst på grund av e-handelns snabba ökning. Enligt Postnords E-barometer växte den svenska e-handeln med hela 40 procent under 2020, vilket motsvarar 35 miljarder kronor. Även hållbarhet ligger många konsumenter, inte minst ungdomar, varmt om hjärtat. 8 av 10 ungdomar tycker att företag har ett ansvar för att skapa ett mer hållbart samhälle.

Elektrifiering ger företag möjligheten att kombinera hållbarhet med effektivitet och kostnadsbesparingar. En övergång mot eldrift kan bidra till att sänka utsläppen av växthusgaser med hälften eller mer, beroende på hur den el som används för att ladda flottan genereras.

Uppskattningarna varierar beroende på fordonstyp, lokal energikälla och antal körda mil, men genom smarta laddningstjänster har det aldrig varit enklare att tillhandahålla en enkel, regelbunden och korrekt redogörelse för dina koldioxidbesparingar till kunder och intressenter.

Hållbarhetsåtgärder har varit en viktig drivkraft för antagandet av elfordonsflottor. Organisationer som Climate Group EV100, The Climate Pledge och Corporate Electric Vehicle Alliance har spelat en enorm roll i storföretagens satsning på elfordonsflottor för att uppnå sina hållbarhetsmål.

Ett exempel är EV100-medlemmen IKEA, som har meddelat att alla deras hemleveranser ska ha nollutsläpp år 2025. I Stockholmsområdet körs redan idag alla företagets hemleveranser ut på förnyelsebara drivmedel.

I takt med att ännu fler modeller blir tillgängliga i alla fordonsklasser kommer försäljningen att fortsätta växa. Elektriska flottor kommer att kunna hjälpa företag att sänka kostnaderna, följa riktlinjerna och lättare uppnå hållbarhetsmål.

Allteftersom fler företag väljer att köpa elbilar till sina flottor och för andra ändamål, så kommer de även att behöva förlita sig på smarta laddningslösningar som kan hålla elfordonsflottor i drift till låga kostnader med optimerad energianvändning.

De ekonomiska och hållbarhetsrelaterade fördelarna med elektrifiering banar väg för stora åtaganden för företagens fordonsflottor och en betydande försäljningstillväxt för elfordon till dessa.

Om ditt företag ska förbli konkurrenskraftigt rent generellt, miljömässigt och ekonomiskt, är nu den rätta tiden för en övergång till eldrift.
Av: André ten Bloemendal, Vice President of sales i Europa, ChargePoint

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-26
norelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordonDENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhusiktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detEOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printingSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på FreshworksTester för tyngre transporter på MalmbananSLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt - förvärvar mark från Helsingborgs StadNyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandeminFjärrvärmen breder ut sig i LandvetterFortsatt uppåtgående trend: Allt fler unga startar företag
2021-04-16
HCL utökar globalt samarbete med Intel för att påskynda digital transformationABB:s innovativa system för energilagring och traktionskonverterare ska driva tåg i TysklandAS-X778 – Flödesreglering för varje tillfälleCrouzet välkända relä-serie GN är tillbaka i ny tappningÄnnu en automatisk fordonsvåg från TamtronSM-guld i plåtslageri till Elias KarlssonAutomation i fokus hos ConradVårnyheter från CERTEX
Annonser