TISDAG 15 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex Suite

Webex Suite blir en komplett samarbetsplattform för företag och medarbetare som gör sig redo för den framtida, hybrida arbetsplatsen.
Innan pandemin ställde arbetslivet över ända för miljarder yrkesverksamma världen över befann sig de flesta på kontoret större delen av arbetsdagen, vilket innebar svårigheter för den som var tvungen att arbeta på fältet, eller av andra anledningar försökte sköta arbetsuppgifterna på distans. Under pandemin har distansarbete blivit norm, vilket inneburit en snabb tillvänjning vid, och utveckling av, verktygen för distansarbete.

Och den dag vi återgår till kontoret igen kommer inget att vara som förr. Vi står inför en framtid där arbetet handlar om vad vi gör, inte var vi är, och där arbetsplatsen varierar från dag till dag.

Företagens behov har därmed också förändrats – från att investeringar handlade om infrastruktur på kontoret för att underlätta att hålla kontakt med kollegor på fältet, måste man nu rusta sig för en helt annan framtid. Ett arbetsliv där 98 procent av framtidens möten förväntas äga rum med minst en deltagare på distans, kräver helt andra verktyg än de man föreställde sig så sent som 2019.

Sedan september 2020 har fler än 800 nya funktioner lagts till i Webex - nu tar Cisco nästa kliv och presenterar dem i form av ett komplett plattformserbjudande, Webex Suite. Förutom ett nytt gränssnitt och visuell profil integrerar plattformen även ny teknologi för bland annat events och publikengagemang.

Flera helt nya funktioner för videomöten ingår också.

– Vi talar om en inkluderande framtid, med ledande ljud- och videokvalitet, en inkluderande upplevelse där känslan att vara nära rent fysiskt underlättar kommunikation och samarbete. AI och maskininlärning är viktiga stöttepelare för att vi ska leverera de innovationerna, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Bland de funktioner Cisco vill ska förbättra mötesupplevelsen finns bland annat My Voice Only, en funktion som utlovar nästa generations brusreducering. Den skiljer inte bara bort brus, utan även andras röster än deltagarens egen. Det gör att framtida videomöten inte avbryts av lekande barn eller husdjur, eller sorlet när man deltar i mötet på ett kafé eller en hotellobby.

En annan helt ny funktion är People Focus, som genom AI-teknologi ger deltagare på distans upplevelsen av att vara mer närvarande i rummet där flera av deltagarna sitter fysiskt.

– Video är mer än bra bild och ljudet är nästan ännu viktigare. Enligt vår undersökning upplever hälften av de som jobbar på distans dålig ljudkvalitet. Det är en av utmaningarna vi löser med funktionerna i Webex Suite, säger Jonny Bucht.

Cisco Webex Suite finns tillgängligt från idag, den 8 juni och priset är uppskattningsvis 40 procent lägre än om tjänsterna hade köpts var för sig.

I samband med lanseringen uppdaterar Cisco också Webex med ny säkerhetsfunktionalitet, bland annat automatiserad blockering som förhindrar att känslig information lagras i exempelvis meddelandetjänsten. Data associerade med Webex-användning inom EU kommer att lagras inom regionens gränser, med dedikerade datacenter i Frankfurt och Amsterdam.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic AB
Annonser