Cisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport

Cybersäkerhet har aldrig varit ett mer omtalat ämne. Men många av de allmänna uppfattningarna stämmer dåligt med verkligheten – och det vill Cisco rätta till i en ny rapport.
”För att effektivt kunna arbeta för förbättrad säkerhet behöver alla på marknaden ha bättre kunskaper om nuläget, och veta hur situationen ser ut idag snarare än att utgå från gamla sanningar. Vad vi ville åstadkomma med den här rapporten var att testa och utmana förutfattade meningar”, säger , säger Henrik Bergqvist, säkerhetsexpert på Cisco Sverige.

I rapporten ”Big Security in a Small Business World”, om säkerhetsläget för företag med upp till 500 anställda, kan Cisco konstatera att många påståenden som tas för sanning på cybersäkerhetsområdet inte stämmer och har sammanställt en ”mythbusting”-lista på tio punkter baserat på undersökningsresultaten.

Åtta av de tio punkterna bedömdes som helt falska baserat på undersökningsresultaten.

1. ”Det är bara storföretag som granskas och är öppna med säkerhetsincidenter.” I själva verket var siffrorna nästan identiska jämfört med större organisationer – 59% hade gått ut publikt kring dataincidenter jämfört med 62% av större företag.

2. ”Storföretag är mer robusta och återhämtar sig snabbare från cyberattacker.” Här var de mindre företagen mindre drabbade än större, bara 24% hade drabbats av lång nertid.

3. ”Mindre företag saknar personal med säkerhetsfokus.” 60% av företagen hade fler än 20 personer med säkerhetsfokus och bara 1% saknade personal.

4. ”Mindre företag jagar inte säkerhetshot proaktivt.” Även här var siffrorna lika större företag; 72% av de mindre företagen har det arbetssättet jämfört med 76% av större företag.

5. ”Mindre företag testar och övar aldrig på säkerhetsplaner.” Det är bara 1% som aldrig testar, och 45% av de undersökta företagen övar minst en gång per halvår.

6. ”Mindre företag tar inte cybersäkerhet seriöst.” I själva verket håller 84% av de mindre företagen regelbundna och obligatoriska säkerhetsutbildningar – jämfört med 88% av större företag.

7. ”Mindre företag undviker att patcha sårbarheter.” 56% av de undersökta företagen patchar minst en gång i veckan, vilket är nästan samma nivå som större företag.

8. ”Mindre företag saknar verktyg för att mäta förmågan i sina säkerhetslösningar.” 86% av de mindre företagen uppger sig ha sådana mätverktyg – jämfört med 90 procent av de större.

Två av påståendena bedömdes som delvis sanna utifrån undersökningen; mindre företag har något oftare en mindre uppdaterad infrastruktur, och möter delvis en annorlunda hotbild än större företag, med andra aktörer. Men i båda grupperna betraktades ransomware som det mest skadliga hotet mot verksamheten.

”Det kommer ofta nattsvarta bedömningar om cybersäkerhetsläget och utsattheten, särskilt för mindre företag, men den här rapporten ger en bild av att vi ändå har kommit en bra bit på vägen mot effektivt skydd. Det här är frågor man tar på allvar, man dedikerar resurser och utbildar personal i större utsträckning än man får beröm för. Samtidigt som det finns utrymme för ytterligare förbättring – inte minst inom större organisationer”, säger Henrik Bergqvist.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser