SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Consafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporter

Med ständigt ökande e-handel skickas fler paket runt världen än någonsin tidigare.
ör företag som skickar produkter direkt till sina kunder är utvecklingen förstås positiv, men ger också upphov till nya utmaningar. Som att snabbt välja optimal typ av emballage och att minska mängden luft I transporterna. Consafe Logistics nya verktyg för boxkalkylering kan lösa båda problemen.

Med onödigt stora förpackningar för små produkter kan kostnaden för att skeppa luft bli höga, eftersom transportkostnaderna oftast ökar ju större paketet är, även om vikten är densamma. PostNord driver just nu en kampanj för att öka medvetenheten kring frågan och Consafe Logistics har redan en utmärkt lösning på problemet.

Verktyget för boxkalkylering har varit en del av Consafe Logistics erbjudande i många år och har ända sedan lanseringen regelbundet uppdaterats med ny funktionalitet.


”Boxkalkylering tar alla mått på produkten som ska packas, lägger ihop dem och väljer den optimala förpackningen,” säger Mikael Brorsson, produktchef för Astro WMS® på Consafe Logistics. ”Produkterna måste först definieras i systemet, men när det väl är gjort kommer vår lösning alltid att föreslå det mest effektiva emballaget. Den lämnar till och med utrymme för särskilt förpackningsmaterial när det behövs."

Verktyget kan också integreras i plockprocessen, så att plockaren har rätt förpackningsmaterial redan innan artikeln kommer till packningsstationen. Det gör hela processen mer kostnadseffektiv och sparar tid på lagret.

Nyligen gjorde Consafe Logistics sin boxkalkylering ännu smartare med en uppdatering som använder även kostnad som parameter. Fraktkostnad och mängden transporterad luft hänger ofta ihop, men inte alltid. Nu kan Consafe Logistics lösning minimera båda delar.

“Dimensionerna kommer alltid att prioriteras högst”, säger Mikael. ”Men vi ville erbjuda ett system som kan bidra till verkliga kostnadsbesparingar, samtidigt som alla varor garanterat skickas i det mest lämpliga emballaget. Vi på Consafe Logistics arbetar aktivt för att hjälpa företag att skicka mindre luft och vi uppmuntrar våra kunder att ständigt utvärdera sitt förpackningsmaterial baserat på ordermönster och sortiment. Det är något man måste arbeta med löpande och om alla gjorde det skulle vi kunna göra stor skillnad.”

Skillnaden är ekonomisk, men kan också minska de globala transporternas påverkan på miljön. Teknologiskt blir lösningarna mer och mer avancerade, i takt med att mängden data ökar och AI-teknologin utvecklas.

”Kunderna uppskattar verkligen vår boxkalkylering”, avslutar Mikael. ”Vi kommer att fortsätta lägga till mer sofistikerade regler, precis som vi gjort i många år redan. Du kan redan definiera systemet precis som du vill, och det kommer att fortsätta utvecklas. Vi arbetar mer och mer med data och undersöker hur AI-logik kan hjälpa våra kunder att förbereda sig för framtiden. Hur den än ser ut.”

Kontaktpersoner
Marketing Specialist
Kristin Näs
Kristin.Nas@consafelogistics.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser