SÖNDAG 01 AUGUSTI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna

En tredjedel ställer högre krav på hygienen och fler vill ha lättstädade badrum
Badrumskoncernen Geberit har låtit göra en undersökning bland 1000 svenskar för att skapa en bättre förståelse om hur coronapandemin har påverkat våra hygienvanor. Det framkommer att fler än en tredjedel av svenskarna idag fokuserar mer på personlig hygien och hygienen i hemmet än tidigare och en av de viktigaste funktionerna vid val av badrumsinredning är att det ska vara enkelt att rengöra.

Det ställs idag allt högre krav på våra badrum. Trenden är att badrummet är en plats för lugn och återhämtning, samtidigt som de också ska vara funktionella och lättstädade. Vid val av ny fast badrumsinredning så som toalett och handfat uppger 74% av svenskarna att det är viktigt eller mycket viktigt att inredningen är lätt att rengöra. Två tredjedelar enas i undersökningen om att de vill ha en toalett som kräver minimal rengöring i sitt hem.

Enligt undersökningen uppger 70% att de städar sitt badrum en gång i veckan eller mer och det finns en tydlig oro bland svenskar över bakterier i badrumsmiljöer och på toaletten. Den främsta oron syftar till offentliga miljöer så som restauranger, biografer och gym men även på jobbet och i skolmiljöer.

– Coronapandemin har påverkat oss på många sätt och det kommer inte som en chock att hygienen blivit allt viktigare. Vi tror att den ökade hygienmedvetenheten är någonting som kommer fortsätta forma vårt samhälle framöver. Därför ser vi att det är oerhört viktigt att vi fortsätter utveckla produkter som överträffar samhällets förväntningar både designmässigt samt ur ett hälso- och trendperspektiv, säger Petra Nilsson, marknadschef Geberit Sverige.

Högre krav på beröringsfria toaletter och produkter

Coronapandemin har utan tvekan tvingat människor att förändra deras beteendemönster, inte minst i form av möten med andra människor. En god handhygien är den enskilt viktigaste åtgärden för att förebygga smittspridning och vi har aldrig tidigare uppmanats att tvätta händerna och använda handdesinfektion så mycket som nu. Enligt undersökningen uppger många att det är viktigt med beröringsfria produkter på offentliga toaletter så som beröringsfria tvåldispenser (59%), beröringsfri spolning (54%) och blandare (56%). Betydligt fler kvinnor än män ställer krav på att det bör finnas beröringsfria produkter på våra offentliga toaletter och även dörrar som öppnas utan att man behöver vidröra handtagen är något nästan hälften av svenskarna vill ha.

Beröringsfria produkter blir också allt vanligare i hemmen och enligt undersökningen vill nästan en tredjedel ha en beröringsfri spolplatta och en femtedel en duschtoalett i sitt badrum.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov.
Under perioden 28–31 januari 2021 har sammanlagt 1015 intervjuer via internet genomförts med personer i Sverige mellan 30–65 år.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tiyoneh Jah, Presskontakt Micael Bindefeld AB
tiyoneh.jah@bindefeldab.se
Tel: +46 70 768 98 00

Petra Nilsson, Marknadschef Geberit Sverige
petra.nilsson@geberit.com
Tel: +46 72 743 29 27

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling