Cramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhet - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhet

Maskin-uthyrningsföretaget Cramo AB släpper två nya smarta uppdateringar till sin app.
En av funktionerna lägger extra fokus på arbetsmiljö och säkerhet då den hjälper kunderna att hålla koll på de lagstiftade föreskrifter som finns kring kvarts-stendamm i arbetsmiljön, samt kring kontroll av utrustningen vid det personliga fallskyddet.

–Flera av våra storkunder efterfrågade i ett tidigt skede ett hjälpmedel från oss som hyresleverantör, ett verktyg som gör att de i sin tur kan känna sig säkra på att berörd utrustning fungerar ändamålsmässigt samt kontrolleras inom rätt lagstiftad tidsintervall säger Maria Senkerik, kundansvarig, Cramo AB.

Via notifikationer i Cramo Appen, meddelas kunden inför var sjätte månad, att det är dags att utföra funktions- och prestandakontroll. Det gäller även för utrustning inom personligt fallskydd, som behöver kontrolleras efter 12 månaders användning.

Sedan de nya skärpta föreskrifterna om kvarts-stendamm i arbetsmiljön började att gälla 2015 har det funnits ett krav på arbetsgivaren att dokumentera och riskbedöma kring vilka åtgärder som bör genomföras. Även lagstiftningen kring fallskydd och dess utrusning är tydlig. Bland annat ska en behörig person kontrollera fallskyddet minst en gång om året, eller när det har utsatts för onormal påfrestning.

–Vi har på vår utvecklingsresa drivit sakfrågan via både branschforum, myndigheter och kunder för att hitta rätt modell. Funktionen i appen är ett bra exempel på ett mycket konkret kundbehov som vi utvecklat till ett digitalt verktyg.

Cramo är i och med detta den första hyresleverantören som lanserar ett hjälpmedel i en så viktig hälso- och säkerhetsfråga, säger Maria Senkerik, kundansvarig, Cramo AB.

–Att aktivt bistå våra kunder till en säkrare vardag är ett tydligt prioriterat område för oss på Cramo - ingen ska behöva bli sjuk eller skada sig på grund av jobbet. Denna just helt branschunika funktion i vår app, möjliggör att Cramos kunder på ett snabbt och enkelt sätt, kan följa upp och påminns om att ta behövlig action på produkter med uttalade lagkrav kring kvartsdamm och personligt fallskydd, säger Börje Björkholm, Head of Development, Cramo AB.

Den andra funktionen som släpps i uppdatering gör det möjligt för kunderna att rapportera produktfel och begära utbyte/reparation av produkten direkt i appen.

Läs mer om uppdateringarna.
www.cramo.se/sv/tjanster/digitala-losningar/app

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Nyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna?
Annonser