SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Därför är mikro­elektronik så viktigt

En mer nyanserad synvinkel
Mikroelektronik spelar en avgörande roll i dagens teknologiska landskap, men dess vikt går bortom de banala hyllningarna. Att förstå varför mikroelektronik är så viktig kräver en mer nyanserad synvinkel som går bortom de uppenbara berömmelserna.

Teknologins grundläggande byggstenar


Mikroelektronik utgör de grundläggande byggstenarna för de teknologiska framsteg som präglar vår vardag. Genom att manipulera och styra elektroniska kretsar på en mikroskopisk skala möjliggör mikroelektronik skapandet av enheter och system som driver allt från smarta telefoner till medicinska apparater. Det är denna skalbara precision som ger teknologiska innovationer sin kraft och räckvidd.

Effektivitet och prestanda


I en värld där varje millimeter räknas, ger mikroelektronik möjligheten att skapa komponenter och enheter med överlägsen effektivitet och prestanda. Genom att minska storleken på elektroniska komponenter kan man öka komplexiteten och kapaciteten hos kretsar, vilket resulterar i avancerade och samtidigt kompakta produkter.

Viktiga uppgifter inom mikroelektronik


Några vanligt förekommande arbetsuppgifter inom mikroelektronik är prototyputveckling, trådbondning, kapsling, ingjutning och montering. Det här är uppgifter som företag inom mikroelektronik utför frekvent, bland dessa företag finner vi Mandalon, som präglas av expertis inom just dess uppgifter.

Trådbondning – När det gäller att skapa kontakter för chip och andra strukturer, finns det flera metoder tillgängliga. En välkänd metod är trådbondning, som har en lång historia inom området. Trådbondningsprocessen utförs med olika typer av maskiner, inklusive ballbonding-maskiner, wedgebonding-maskiner, manuella bondningsmaskiner och helautomatiska bondningsmaskiner.

Kapsling & ingjutningKapsling och ingjutning är två tekniker som används inom elektronikindustrin för att skydda och isolera elektroniska komponenter, särskilt kretsar och chip. Dessa processer syftar till att förhindra fysisk skada, korrosion och påverkan från yttre faktorer, vilket i sin tur bidrar till ökad hållbarhet och pålitlighet hos elektroniska enheter.

Montering – Montering inom mikroelektronik involverar positionering och kontaktanslutning av ett chip. Trots denna förenklade beskrivning omfattar arbetet mycket mer. En övergripande bedömning av hela processen inkluderar även faktorer som prestanda i den slutliga kretsen, val av material, produktionsmöjligheter, ekonomiska aspekter och geometri.

En expert på mikroelektronik


Ta steget mot mikroelektronikexcellens med Mandalon som din pålitliga partner. Mandalon AB är välrenommerade inom mikroelektronik i Sverige, tack vare sin omfattande kompetens, moderna utrustning och fokus på hög kvalitet. Ta kontakt med dem idag för att få stöd med dina mikroelektronikbehov.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity