Därför ska du återvinna ditt guld - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Därför ska du återvinna ditt guld

Återvunnet guld ger 400–2000 gånger mindre koldioxidavtryck än guld brutet ur gruvor. Marknadsför du att du återvinner och återanvänder guld? Om inte är det hög tid att börja.
Låt dina kunder veta att du har etiskt och miljömässigt hållbara hantverk att erbjuda. Börja återvinna mer och marknadsför det!

Att återvinna och återanvända sina ädelmetaller är nyckeln till en hållbar framtid. Trots att det är många som redan gör det i sin verksamhet marknadsförs det inte. Något vi på NSG, en av nordens största aktörer inom återvinning av ädelmetaller, tycker är väldigt synd.

För genom att upplysa dina kunder om vikten av att välja återvunnet guld, den problematiska gruvdriften och hur du arbetar etiskt visar ju att du tar ansvar för ditt hantverk och kommande generationer.

-Vi märker av att det finns en ökad efterfrågan hos kunderna, och slutkonsumenterna, på intyg att ädelmetallerna är återvunna. Genom att erhålla denna typ av intyg visar du att du ställer högre krav på miljöhantering, etik och mänskliga rättigheter, säger Mile Diskovski, teknisk chef på NSG.

Återvunnet guld
Behovet av guld har i dag ökat. Men eftersom guldet inte är en förnybar resurs kommer det att ta slut. Med dagens produktionstakt förväntas jordskorpans guldreserver räcka i drygt 20 år. Återvinningen av guld blir därför nyckeln till dagens guldrusch.

För framtagningen av guld i gruvor kräver mer resurser, kemikalieanvändning och kränker ofta de mänskliga rättigheterna.

-Det kan bli förödande effekter av guldbrytning, speciellt i utvecklingsländer där arbetsförhållanden är långt under all kritik. Där används både cyanid och kvicksilver som orsakar stora skador på både människor och miljö vid utsläpp, säger Mile Diskovski.

Själva brytningen av guld ur gruvor kräver också mer energi och innebär utsläpp av tungmetaller samt svavel som förgiftar och försurar miljön.

Ädla resurser på oändliga vis - läs mer hos NSG Sweden

Lägre koldioxidavtryck med återvunnet guld
NSGs samarbetspartner C.Hafner är en av Europas ledande LBMA-certifierade företag inom hantering av ädelmetaller. De deltog i en studie för att undersöka sitt eget klimatavtryck av just återvinningen av ädelmetaller.

Studien visade på att koldioxidavtrycket från återvunnet guld är 400–2 000 gånger mindre än när man bryter guld ur gruvor. C.Hafner fortsatte sedan att undersöka exakt hur mycket utsläpp de orsakar i sin egen återvinningsprocess. Som åtgärd till detta kompenserar de nu dessa utsläpp genom att investera i Co2-reducerande åtgärden.Hur kan jag återvinna guld?
Idag är det smyckesbranschen som står för den största förbrukningen av guld. Som privatperson kan du lämna in ditt guld och andra ädelmetaller till din lokala guldsmed för att få dem återvunna eller omarbetade. För återvinning av ädelmetaller skickar guldsmeden detta vidare för affinering. Vid affinering separeras de ädla metallerna från de oädla och kan därmed renas och sedan återanvändas.

Ädla resurser på oändliga vis - läs mer hos NSG Sweden

Till NSG kan du som guldsmed tryggt och säkert lämna in ditt material för affinering. Vi tar emot allt från metallskrot så som filspån, klipp från stansning, metallskrot från gjutning och gamla smycken, till tandguld och vätskor från industriella produkter. Vi tar även emot krätz, det vill säga all form av organiskt material som kan innehålla ädelmetaller.

-Återvinning av guld från sekundärt material sker i en sluten process utan användning av vare sig kvicksilver eller cyanid. Det sker inga okontrollerade utsläpp och kemikalierna återanvänds för optimal resursanvändning, säger Mile Diskovski, teknisk chef på NSG.

Tack vare NSGs samarbete med C.Hafner kan vi garantera 100 % återvunnet sekundärt guld som dessutom är C02-kompenserat.

-Fler och fler förstår nu vikten av att återvinna och återanvända sina ädelmetaller. Det medför dessutom en bättre tillämpning av lagar, större kontrollresurser och årligt återkommande revisioner av certifierade företag som bedriver återvinning. Återvinningen och återanvändningen av dessa icke förnybara resurser är nyckeln till en hållbar framtid, avslutar Mile Diskovski.
Kontaktinformation
Postadress
Box 38 164
10064 Stockholm
Besöksadress
Rosenlunds­gatan 54
11863 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556484-5492
Grundat: 1994
Anställda: 19
Välkommen till NSG SWEDEN AB!

Vi är en av Nordens största aktörer inom affinering av ädelmetaller och trogen leverantör till guldsmeder, industri och investerare.

NSG erbjuder specialtillverkning av material i olika ädelmetaller med noggrann kvalitetskontroll och bidrar med ekonomiskt bärkraftiga lösningar för en effektiv och miljömässigt ansvarsfull återvinning.

Ledande leverantör av ädelmetaller och kemikalier.
Våra ädelmetallkemikalier används inom elektroplätering, kemi- och elektronikindustrin, elteknik, vid produktion av emaljer och glasyrer, och även inom film- och fotoindustrin. Vårt kemikaliesortiment innehåller de viktigaste salterna av silver, guld, palladium och rodium. Kemikalierna produceras med hjälp av en avancerad och högpresterande utrustning som medför hög renhetsgrad. Produktionens höga standard garanteras av ett ISO 9001 certifierat kvalitetsledningssystem.

Följ dagsnoteringar för priset på guld, silver, palladium och platina via vår hemsida www.nsg.se (klicka på vår logga ovan)

Agenturer

Orion bågsvets, lasersvets och lasergravyr, Sverige (Generalagent)
NSG AB tillhandahåller pulsbågsvets, lasersvets och lasergravyr från Orion. Teknik och system som möjliggör mikro sammanfogning och gravering på mikroskopiska nivåer. Kostnadseffektiv utrustning som förenklar och förbättrar svetsningsprocessen.

Kontakter

Mile Diskovski
Teknisk Chef
0708-66 76 07
Miranda Karlsson
073 -073 10 18

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser