SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dacias elektriska revolution - Dacia Spring Electric Show Car

Dacia Spring Electric Show Car förevisar Europas mest prisvärda helt eldrivna bil. Det är också Dacias första city-bil i Dacia-programmet.
På bara 15 år har Dacia skakat om i fordonsindustrin med revolutionära personbilen Logan och med Duster i SUV-klassen. Varumärket fortsätter sin förändring genom tiden medan man behåller sina ursprungliga kärnvärden; enkel, modern, pålitlig och robust till ett rimligt pris. Det är en sann framgångssaga med 6,5 miljoner kunder, vilket gör Dacia till ledare i Europa när det gäller privatförsäljning tack vare modellerna Logan, Sandero och Duster.

Dacia är redo att starta ett nytt kapitel i sin framgångshistoria med lanseringen av Spring Electric Show Car som visar på Dacias första helt eldrivna bilmodell. Med Spring Electric Show Car ligger Dacia i framkant för den prisvärda elbilsrevolutionen.

För att lyckas med elbilsrevolution drar Dacia nytta av Renault koncernens tioåriga erfarenhet som pionjär och ledare inom el-mobilitet, vars vision är att tillhandahålla överkomlig och hållbar mobilitet tillgänglig för alla. Spring Electric-showcar är i linje med denna vision och behåller samtidigt Dacias kärnvärden och filosofi.

Spring Electric Show Car visar på en kommande 100 % hel-elektrisk Dacia modelll som erbjuds till ett stort antal kunder - en 5-dörrars city bil som kombinerar enkelhet, tillförlitlighet och tillgänglighet.

Dacia Spring Electric fabriksmodell kommer släppas under första delen av 2021. Modellen är lätt och kompakt med en räckvidd på över 200 km (WLTP) för en stressfri stads- och förortsanvändning.

Dacia Spring Electric-showcar är en elbil som är här för att sätta nya trender. Den gråa färgen förstärks med stänk av fluorescerande orange färg, med inlägg längs vingarna, takrailsen och den nedre dörrpanelen, extra hög markfrigång, hasplåtar inbyggda i främre och bakre stötfångarna. Bilens SUV-design och kompakta mått (3,73 m lång), gör det till det perfekta fordonet för tryggt vardagsbruk. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt lamporna. Framtill har full-LED-strålkastare monterats på två sätt: en horisontell remsa på den övre delen och 4 grafiska funktioner inbyggda i stötfångaren. På baksidan skapar de fyra LED-lamporna en "dubbel-Y" -effekt. Dessa visuella effekter markerar Dacias kommande ljusidentitet.

Genom den nya ljussignaturen, den räfflade motorhuven och det specialbehandlade solida radiatorgallret uttrycker Dacia Spring Electric-show car styrka och tillförlitlighet.

Med sin eldrift anpassat för vardagsbruk uppfyller Dacia Spring Electric-show car de praktiska behoven som behövs för att ta sig fram i stad- och förort. Det är ett robust fordon som ger privatkunden alla fördelar med en elbil: enkel körning, tyst drift, inga vibrationer, nollutsläpp, etc. Dessutom är den lätt att ladda och behöver väldigt lite underhåll.

Dacia Spring är idealisk för nya mobilitetstjänster som bildelningsflottor. Standardversionen kommer därför också att erbjudas för bildelningsflottor, där Groupe Renault har Europas största fordonsflotta för elbilar (7 800 ZOE, Kangoo Z.E. och Twizy).

Karin Lyrborn
Presschef
karin.lyrborn@renault.com
08-585 752 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion