Dacias elektriska revolution - Dacia Spring Electric Show Car - industritorget.se
SÖNDAG 05 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dacias elektriska revolution - Dacia Spring Electric Show Car

Dacia Spring Electric Show Car förevisar Europas mest prisvärda helt eldrivna bil. Det är också Dacias första city-bil i Dacia-programmet.
På bara 15 år har Dacia skakat om i fordonsindustrin med revolutionära personbilen Logan och med Duster i SUV-klassen. Varumärket fortsätter sin förändring genom tiden medan man behåller sina ursprungliga kärnvärden; enkel, modern, pålitlig och robust till ett rimligt pris. Det är en sann framgångssaga med 6,5 miljoner kunder, vilket gör Dacia till ledare i Europa när det gäller privatförsäljning tack vare modellerna Logan, Sandero och Duster.

Dacia är redo att starta ett nytt kapitel i sin framgångshistoria med lanseringen av Spring Electric Show Car som visar på Dacias första helt eldrivna bilmodell. Med Spring Electric Show Car ligger Dacia i framkant för den prisvärda elbilsrevolutionen.

För att lyckas med elbilsrevolution drar Dacia nytta av Renault koncernens tioåriga erfarenhet som pionjär och ledare inom el-mobilitet, vars vision är att tillhandahålla överkomlig och hållbar mobilitet tillgänglig för alla. Spring Electric-showcar är i linje med denna vision och behåller samtidigt Dacias kärnvärden och filosofi.

Spring Electric Show Car visar på en kommande 100 % hel-elektrisk Dacia modelll som erbjuds till ett stort antal kunder - en 5-dörrars city bil som kombinerar enkelhet, tillförlitlighet och tillgänglighet.

Dacia Spring Electric fabriksmodell kommer släppas under första delen av 2021. Modellen är lätt och kompakt med en räckvidd på över 200 km (WLTP) för en stressfri stads- och förortsanvändning.

Dacia Spring Electric-showcar är en elbil som är här för att sätta nya trender. Den gråa färgen förstärks med stänk av fluorescerande orange färg, med inlägg längs vingarna, takrailsen och den nedre dörrpanelen, extra hög markfrigång, hasplåtar inbyggda i främre och bakre stötfångarna. Bilens SUV-design och kompakta mått (3,73 m lång), gör det till det perfekta fordonet för tryggt vardagsbruk. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt lamporna. Framtill har full-LED-strålkastare monterats på två sätt: en horisontell remsa på den övre delen och 4 grafiska funktioner inbyggda i stötfångaren. På baksidan skapar de fyra LED-lamporna en "dubbel-Y" -effekt. Dessa visuella effekter markerar Dacias kommande ljusidentitet.

Genom den nya ljussignaturen, den räfflade motorhuven och det specialbehandlade solida radiatorgallret uttrycker Dacia Spring Electric-show car styrka och tillförlitlighet.

Med sin eldrift anpassat för vardagsbruk uppfyller Dacia Spring Electric-show car de praktiska behoven som behövs för att ta sig fram i stad- och förort. Det är ett robust fordon som ger privatkunden alla fördelar med en elbil: enkel körning, tyst drift, inga vibrationer, nollutsläpp, etc. Dessutom är den lätt att ladda och behöver väldigt lite underhåll.

Dacia Spring är idealisk för nya mobilitetstjänster som bildelningsflottor. Standardversionen kommer därför också att erbjudas för bildelningsflottor, där Groupe Renault har Europas största fordonsflotta för elbilar (7 800 ZOE, Kangoo Z.E. och Twizy).

Karin Lyrborn
Presschef
karin.lyrborn@renault.com
08-585 752 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser