SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dags att lämna in ansökan

Till Swedish Steel Prize 2023
Vi tar nu emot ansökningar till Swedish Steel Prize 2023 – stålindustrins mest prestigefyllda internationella utmärkelse – som för 21:a gången hyllar framstående innovativa stållösningar.

Swedish Steel Prize uppmärksammar innovativa lösningar som till fullo utnyttjar stålets potential för att förbättra inte bara den egna verksamheten utan hela branschen och samhället. Tävlingen lockar till sig bidrag från hela världen och är tänkt att inspirera ingenjörer, designers och uppfinnare att ytterligare utforska stålets obegränsade potential. Tävlingen och den gemenskap den skapar, främjar delning av kunskap och innovativa lösningar som leder till en bättre värld.

– Swedish Steel Prize är en hyllning till innovation och bra ingenjörskonst, förklarar Eva Petursson, ordförande för Swedish Steel Prize-juryn och chef för SSAB:s forskning och innovation. Vi letar efter lösningar som verkligen tänjer på stålets gränser och som har en hållbar eller digital twist.

Swedish Steel Prize är öppet för individer, företag eller institutioner och tilldelas den metod eller produkt som bäst visar hur egenskaperna hos den valda stålsorten har bidragit till en betydande innovation.

Alla bidrag bedöms av en oberoende jury som utvärderar kriterier som innovation, kreativitet, hållbarhet, prestanda och konkurrenskraft. Bidrag som tar upp miljön, digitala lösningar och nya trender i ekonomin uppmuntras särskilt.

Vinnaren av Swedish Steel Prize får ett diplom, en statyett av skulptören Jörg Jeschke samt stor medieexponering. I samband med Swedish Steel Prize-eventet donerar SSAB även 100 000 kronor till välgörenhet. Priset tillkännages i Stockholm, som en del av Swedish Steel Prize 2023 Event, 10–11 maj, dit branschfolk från hela världen kommer för att få kunskap, nätverka och inspireras av nya stålteknologier och deras innovativa tillämpningar.

Ansökan görs på www.steelprize.com/apply där det även finns mer information om regler och tidigare finalister.

Alla ansökningar måste ha inkommit före 18 januari 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Linda Petersson
Ordförande för nomineringskommittén
Swedish Steel Prize
linda.petersson@ssab.com

Anna Rutkvist
Projektledare
Swedish Steel Prize
anna.rutkvist@ssab.com

Kontaktinformation
Postadress
Klarabergs­viadukten 70
11164 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556016-3429
Grundat: 1918
Anställda: 13639
SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

Kontakter

Lasse Bengtsson
08-454 57 00
Patric Lidström
Säljchef
xx
Johan Lundin
-

Filmer

Superpowers of steel

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när