SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SSAB anställer ca 1 000 semestervikarier i Sverige

Varierande bakgrund och brett åldersspann
SSAB fortsätter med traditionen att erbjuda semestervikariat även under 2023 inom olika verksamhetsområden. De flesta vikariaten finns på produktionsanläggningarna i Oxelösund, Borlänge och Luleå.

Arbetsuppgifterna på anläggningarna varierar men störst är behovet av operatörer inom de olika processerna på produktion, underhåll och transport.

• Semestervikarier är oerhört värdefulla då de hjälper oss att hålla igång produktion när en stor del av den ordinarie personalen är ledig. Dessutom för de in ny energi till gemenskapen och det är uppskattat. Många av våra anställda började en gång som semestervikarie. För oss känns det också bra att kunna bidra till arbetslivserfarenhet och att unga kommer in på arbetsmarknaden, säger Anders Storman, Group HR Development Specialist, på SSAB.

SSABs semestervikarier kommer från varierande bakgrund och har brett åldersspann. Att testa på ett tekniskt yrke lockar många. De senaste åren har andelen kvinnor ökat vilket är en positiv utveckling då SSAB strävar efter en jämn könsfördelning.

På SSAB i Oxelösund kommer runt 400 medarbetare anställas, i Borlänge cirka 300 medarbetare och i Luleå cirka 250 medarbetare.

Läs mer om lediga semestervikariat:
https://www.ssab.se/ssab-koncern/karriar

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Malin Blank, Director Group HR Development & Competence Sourcing
malin.blank@ssab.com, tel: +46 76 148 94 57
Kontaktinformation
Postadress
Klarabergs­viadukten 70
11164 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556016-3429
Grundat: 1918
Anställda: 13639
SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

Kontakter

Lasse Bengtsson
08-454 57 00
Patric Lidström
Säljchef
xx
Johan Lundin
-

Filmer

Superpowers of steel

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när