SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dagvatten och digitalisering i rampljuset

När Wavin ställer ut på VA Tour
Det har gått fyra år sedan Sveriges största mässa inom markförlagt VA tog plats, men nu är VA Tour Sweden äntligen i gång igen. En av utställarna är Wavin, som i år kommer att fokusera främst på framtidens dagvattenhantering och vikten av att digitalisera VA-branschen.

VA Tour är Sveriges största mässa inom markförlagd VA. Här möts VA-ingenjörer, entreprenörer, leverantörer och många fler för att dela med sig av senaste nytt inom markförlagd VA.

En av leverantörerna som finns på plats är Wavin. I år har den innovativa leverantören valt att lägga stort fokus på dagvatten. Detta då de ser att det är ett stort och aktuellt problem, som på grund av dagens klimatförändringar inte ser ut att bli en mindre utmaning i framtiden.

- I dag finns det både problem i att ta hand om vårt dagvatten och undgå översvämningar, samt att vi har ett stort behov av att använda vattnet. Vi vill informera om hur man gör detta på bästa sätt och påvisa att det faktiskt inte bara är problematiskt, utan att det även finns många möjligheter med korrekt dagvattenhantering, berättar David Ander, VA säljchef på Wavin.

Intelligent sensorsystem motverkar översvämningar
En av lösningarna som Wavin kommer att presentera är deras innovation StormHarvester – ett intelligent nätverk som samlar in data om vattennivåer i magasinen och aktuella prognoser för kommande nederbörd. Detta garanterar att det alltid finns tillräcklig lagringskapacitet tillgänglig vid kraftig nederbörd. David Ander förklarar:

- Med StormHarvester har man möjlighet att lagra dagvattnet i ett magasin och använda det till att spola toaletter, på biltvättar, för bevattning i trädgårdar och så vidare. Systemet är helt digitalt styrt, med hjälp av en vädersatellittjänst. När ett regnväder är på väg så tömmer sig magasinet och gör sig redo för nytt vatten.

Han fortsätter:
- Det är just den här slags digitalisering som saknas i vår bransch och som vi tror kommer att bli otroligt viktig framöver på grund av framtidens klimatsituation. Därför är vi glada att vi kan presentera den här färdiga lösningen för branschen och visa att det går att göra något konkret åt problemet redan idag.

Unik dagvattenbrunn minimerar föroreningar
VA Tour, som i vanliga fall återkommer vartannat år, är en av de viktigaste mässorna för Wavin. Under pandemin har mässan varit inställd, men nu ser man fram emot att få komma ut och träffa branschen igen.

Till montern tar Wavin med sig en XL-brunn, samt den helt unika brunnen TEGRA Dagvattenbrunn Plus. Denna brunn har unika kvaliteter som kombinerar hög driftsäkerhet med enkel installation och låga underhållskostnader. Dessutom har brunnen ett inbyggt filter som gör att skräp och slam stannar kvar i brunnen och inte transporteras vidare ut i våra vattendrag. David Ander avslutar:

- VA Tour är verkligen en givande mässa för oss leverantörer. Vi får känna av marknadens behov, bli uppdaterade om nyheter och träffa både nya och gamla kontakter. Att få visa upp våra lösningar både digitalt och fysiskt i montern kommer att bli jättekul och jag tror att de kommer att tas emot väldigt väl.

För ytterligare information, kontakta:
Jimmie Tideman | Marketing Team Leader, Wavin Sverige | T + 46 70 750 34 03 | E-mail: jimmie.tideman@wavin.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen