SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dana Lim har växtvärk och bygger ut igen

Utökar med en ny lagerlokal på 1200 kvadratmeter
Dana Lim är Nordens ledande tillverkare av spackel, lim och fogmassa. Men företaget växer fortfarande och nu utökar de med en ny lagerlokal på 1200 kvadratmeter. Den nya lagerhallen byggs i förlängning till deras existerande lager och kommer att vara en grundsten i arbetet med att förbättra servicen för kunder i hela Norden, tack vare enklare varuhantering och logistik.

Så sent som 2018 expanderade Dana Lim deras huvudkvarter med en ny lagerlokal på hela 3800 kvadratmeter. Men nu, bara tre år senare, har företaget redan behov för ytterligare kapacitet.

- Det är ju faktiskt inte så länge sedan vi senast utökade vår lagerkapacitet. Därför är det fantastiskt att vi redan nu har behov för ytterligare plats, då verksamheten fortfarande växer. Under den kommande tiden har vi faktiskt stora förhoppningar och förväntningar om att vi kommer att se ytterligare tillväxt i hela Norden, säger Lars Christensen, VD för Dana Lim.

Den nya lagerhallen blir en förlängning av Dana Lims existerande lagerbyggnader, och kommer att vara med i arbetet att förbättra deras totala varulogistik markant. Lars Christensen fortsätter:
- Hallen är byggd i samma stil och material som de existerande lagerhallarna från 2018. Med den nya lagerlokalen förbättras den interna logistiken betydligt, då vi nu kan ha hela vårt produktsortiment samlat under samma tak. Det skapar en enklare och snabbare hantering av varorna ända fram till försändelsen.

Strategisk tillväxt på flera fronter
Expansionen är ett uttryck för Dana Lims framgångar. En av anledningarna till framgången är förvärvet av det danska företaget PKI Supply som genomfördes i januari 2021.

– Vi utökar och stärker hela tiden verksamheten genom utveckling av nya gedigna och innovativa produkter. Samtidigt är det också en del av vår tillväxtstrategi att skaffa ny kompetens på andra sätt. Det har vi bland annat gjort i och med förvärvet av PKI Supply, som är den marknadsledande leverantören av industrilim, fortsätter Lars Christensen.

Han kompletteras av Torsten Hjelm, Country Manager hos Dana Lim Sverige, som avslutar:

- Den nya lagerhallen är inte bara ett välkommet tillägg för oss som företag. Det är även positivt för våra kunder i hela Norden, även i Sverige. En utökad lagerkapacitet ger oss nämligen större flexibilitet och möjlighet att utveckla och anpassa våra produkter för att passa våra svenska kunders behov.

För mer information, kontakta:
Torsten Hjelm | Country Manager, Dana Lim Sverige |
T +46 705 265 771 | E-mail: toh@danalim.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode