De goda hackarnas tid spås vara förbi - industritorget.se
TORSDAG 09 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De goda hackarnas tid spås vara förbi

I åratal har godmodiga hackare testat företags IT-system med så kallade penetrationstester.
Nu är metoden föråldrad - 2020 är året då den kommer att ersättas. Detta förutspår en tankesmedja bestående av högspecialiserade IT-säkerhetsexperter från bl a IT-säkerhetsföretaget Mimecast.

Cyberhoten har utvecklats radikalt under de senaste åren och därför kommer många av de säkerhetsmetoder som har använts i åratal inte längre att räcka till under 2020. En metod som är hög tid att pensionera är det så kallade penetrationstestet, som allmänt anses vara en god cybersäkerhetsmetod.

Så lyder en av fyra förutsägelser från den oberoende tankesmedjan Cyber Resilience Think Tank, som IT-säkerhetsföretaget Mimecast står bakom och som även består av ett antal IT-experter från företagen Cybereason och Cymatic.

- Penetrationstester har under många år utgjort ett viktigt verktyg för att bedöma företagens sårbarhet för cyberhot, men med den stora hotbildsutvecklingen som vi ser idag, så behövs modernare testmetoder. Vi ser då attacksimulering som den naturliga ersättaren till penetrationstester, säger Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer på Mimecast.

Penetrationstestet är idag en utbredd metod för att upptäcka svagheter och sårbarheter i ett företags IT-system. Det görs på beställning av företaget själv, men begränsas av det faktum att det bedömer hotbilden vid en specifik tidpunkt.

Antalet och variationen i IT-säkerhetsbrott ökar ständigt och därför erbjuder penetrationstester inte en rättvisande bild av företagets faktiska säkerhetsnivå. Dessa bör därför ersättas av löpande attacksimuleringar, där företag med ett klick kan simulera tusentals attacker över plattformar. Teknologin kan simulera de allra flesta hot som idag kan drabba företag, samt ge efterföljande rådgivning kring hur säkerheten kan optimeras.

Teknologin har sett stora framsteg under de senaste åren och den här sortens säkerhetstester är både effektivare och billigare för företag för att bedöma sina IT-säkerhetsnivåer. Detta enligt Malcolm Harkins, medlem i tankesmedjan och säkerhetschef på det globala ljudföretaget Cymatic. Simuleringarna är billigare än penetrationstesterna, eftersom de i större utsträckning körs automatiskt och därför kräver färre arbetstimmar.

Cyber Resilience Think Tank är en oberoende grupp av globala branschpåverkare som ägnar sig åt att förstå IT-säkerhetsutmaningarna för företag runt om i världen och bidra med vägledning och möjliga lösningar.

Läs gärna mer om Cyber Resilience Think Tank här.
www.mimecast.com/company/cyber-resilience-think-tank/

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-02
ISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i Sverige
Annonser