SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dell lanserar nya servrar för edge computing

Formfaktorn är mindre och flera komponenter är utbytta
I takt med förändrade behov har efterfrågan på beräkningskraft utanför datacentret blivit allt större. Dell Technologies möter upp marknadens önskemål med flera uppgraderade servrar som är skräddarsydda för edge-användning, förberedda för telekom och utrustade med senaste generationens Intel-processorer.

De nya servrarna i PowerEdge XR-serien har tagits fram för användning utanför det traditionella datacentret – formfaktorn är mindre och flera komponenter är utbytta mot tåliga varianter som trivs i krävande miljöer. De klarar att ta en stöt, kan hantera smuts och damm och temperaturer långt utanför den kontrollerade datorcentermiljön:

PowerEdge XR5610 är en kompakt server framtagen för användning inom telekom, försvar och krävande edge-miljöer. Den är extremt tålig och certifierad i enlighet med både MIL-STD-810H och NEBS Level 3.

PowerEdge XR8000 är optimerad för bästa möjliga totalkostnad och prestanda i O-RAN-tillämpningar, med slädmontering och antingen 1U- eller 2U-formfaktor. Utformningen gör den enkel att skala och lätt att uppgradera.

PowerEdge XR7620 är en arbetshäst med hög kapacitet, särskilt anpassad för att erbjuda oöverträffad beräkningskraft nära fabriksgolvet. Den 2U stora servern har integrerat nätverk och utökad lagring, vilket gör den perfekt anpassad till situationer där data behöver samlas in och snabbt analyseras – utan att behöva ta omvägar via molntjänster eller datacenter.

De tre nya extra tåliga servrarna bygger vidare på samma grundtankar som genomsyrat tidigare modeller i XR-portföljen men erbjuder ytterligare innovation gällande design, energieffektivitet och anpassning till nya användningsområden:

Tåligare: samtliga modeller möter kraven i såväl NEBS Level 3 som GR-3108 Class 1.

Utökade anslutningar gör det enkelt att ansluta fuktighetssensorer, dörrlarm, intrångsdetektion och liknande, som vanligtvis återfinns på utrustning specialbyggd för telekom-miljöer i exempelvis basstationer för mobilnätverk.

Förbättrad temperaturhantering innebär att servrarna kan placeras i miljöer som är både varmare och kallare än traditionella datacenter med bättre energieffektivitet.

Allt underhåll kan skötas via frontpanelen, vilket innebär att man inte längre behöver koppla bort servern från nätverket och montera ur den ur racket för att uppgradera eller åtgärda något.

Samtliga modeller delar samma grundfilosofi som Dell Technologies övriga PowerEdge-servrar. De har stöd för avancerade automationsverktyg som iDRAC, OpenManage Enterprise och Cloud IQ. De kommer med samma avancerade säkerhetslösningar och går att få med samma utökade support som övriga modeller i PowerEdge-portföljen.


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?