Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare - industritorget.se
ONSDAG 02 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare

Verkligt krävande användare som sitter med affärskritiska projekt har historiskt förlitat sig på stationära datorer för att säkerställa att de har tillräckligt med muskler för att få jobbet gjort. Och förr i tiden, när ”jobb” var något man åkte till spelade det ingen större roll.
Men, tiderna förändras och hur vi jobbar förändras. Oavsett om våra kunder jobbar med avancerad medicinsk forskning, kompilerar tunga kodsnuttar, redigerar nästa stora tv-serie eller CAD:ar hus och utomhusmiljöer så borde de inte behöva försaka prestanda för att få en portabel arbetsmaskin.

Idag presenterar vi den största uppdateringen av Dells bärbara arbetsstationer sedan vi lanserade den revolutionerande Dell Precision M3800 år 2013. Våra produkt- och utvecklingsteam har fortsatt att flytta gränserna för bärbara arbetsstationer och med vår nya portfölj är vi övertygade om att vi hittat kombination av rå kraft och förfinad design.

Vi har kombinerat de senaste processorerna och de vassaste grafikkorten med de allra senaste landvinningarna inom temperaturreglering i smidiga enheter som ger just det våra användare förväntar sig: Tung prestanda, oavsett var du befinner dig när du behöver den.

Våra minsta och tunnaste bärbara arbetsstationer heter Dell Precision 5550 och den helt nya Dell Precision 5750 med 15- respektive 17-tumsskärm med minimala skärmkanter med webbkameran placerad i skärmens överkant för bästa möjliga konferensupplevelse. Det större syskonet går dessutom att få med NVIDIA RTX Studio och grafikkort i Quadro RTX 3000-serien.

Men även våra allra mest kapabla bärbara arbetsstationer har blivit mindre och lättare än tidigare – nya Dell Precision 7550 och 7750 är utrustade med de senaste Intel Core, vPro och Xeon-processorerna, kombinerat med grafikkort upp till Quadro RTX 5000 och har fått nya uppåtriktade högtalare, teknik för att känna av omgivningen och nya skärmar med reducerat blått ljus. Det här är arbetshästar, perfekta för krävande uppgifter som exempelvis VR/AR-utveckling och komplex 3D-CAD eller avancerad film-redigering och datatunga beräkningar.

I den andra änden av skalan har vi nya Dell Precision 3550 och 3551 som erbjuder tillförlitlighet och prestanda i arbetsstationsklass men till ett pris som gör dem tillgängliga för fler. Dessa maskiner är perfekta för krävande användare med mindre grafikintensiva behov – exempelvis 2D CAD och tunga Excel-arbetsböcker.

Tunga arbetslaster och krävande applikationer innebär att datorn får arbeta hårdare, vilket genererar mer värme. Dells ingenjörer har ansträngt sig för att hitta nya vägar att få kontroll på värmeutvecklingen från snabba processorer och kraftfulla grafikkort i en mindre formfaktor. I de nya Precision-maskinerna används bland annat dubbla utsläppsfläktar för att snabbt få bort värmen i kombination med tunna kammare för uppsamling av varmluft sida vid sida med traditionella heat pipes. Dessutom har vi utrustat datorerna med avancerad mjukvara för att hantera värmeutvecklingen, isoleringsmaterialet Gore för att begränsa värmespridningen och ytor i såväl grafit som koppar för att få temperaturen under kontroll.

Vår breda produktportfölj gör det möjligt att skräddarsy en arbetsstation precis efter de egna behoven och efter den budget man har tillgänglig. Vi begränsar inte våra innovationer och vår utvecklingskraft till våra bärbara arbetsstationer, idag lanserar vi även nya uppdateringar av våra enklare stationära arbetsstationer. Bland dem finns en helt ny ultra-liten arbetsstation – Dell Precision 3240 Compact.

Den är speciellt framtagen för små utrymmen och användning när man behöver beräkningskapacitet allra längst ut i nätverkets ytterkanter. Med en innervolym på bara 2,3 liter klarar den utan problem av att exempelvis driva upp till 7 4K-skärmar med NVIDIA Quadro RTX 3000-grafik. Dell Precision 3240 Compact är perfekt för exempelvis skolor, fabriker, handel och den finansiella sektorn och lanseras under det tredje kvartalet i år.

Vi samarbetar med många mjukvaruleverantörer för att testa och optimera våra arbetsstationer så att de ger dig bästa möjliga användarupplevelse. Nya Dell Optimizer for Precision är också en del av våra nya arbetsstationer – den enda AI-baserade optimeringsmjukvaran som automatiskt finjusterar prestanda med hjälp av maskininlärning.

Vi är minst sagt stolta över våra nya produkter och ser fram emot att se dem i användning – Dell Precision-användare världen över ligger bakom allt från revolutionerande forskning till fantastiska visuella effekter i teknikens absoluta framkant.

Vi ser verkligen fram emot att se vad som kommer att skapas på våra nya maskiner!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-19
SCHABLONER FÖR SOCIAL DISTANSERING FRÅN TECHNIMA NORDICNy innovativ lösning från ABB för smart energioptimering av byggnaderNy halvledarbeläggning kan bana väg för framtidens gröna bränslenFör snäll eller för snål? Svenskarnas omfattande lösenordsdelning öppnar upp för bedragare
2020-11-18
Höganäs Verkstads AB köper MTE bäddfräsCERTEX och Klätterteknik blir ett bolagÖppet brev till Maskinentreprenadmarknaden!ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations tekniker
Annonser