Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare

Verkligt krävande användare som sitter med affärskritiska projekt har historiskt förlitat sig på stationära datorer för att säkerställa att de har tillräckligt med muskler för att få jobbet gjort. Och förr i tiden, när ”jobb” var något man åkte till spelade det ingen större roll.
Men, tiderna förändras och hur vi jobbar förändras. Oavsett om våra kunder jobbar med avancerad medicinsk forskning, kompilerar tunga kodsnuttar, redigerar nästa stora tv-serie eller CAD:ar hus och utomhusmiljöer så borde de inte behöva försaka prestanda för att få en portabel arbetsmaskin.

Idag presenterar vi den största uppdateringen av Dells bärbara arbetsstationer sedan vi lanserade den revolutionerande Dell Precision M3800 år 2013. Våra produkt- och utvecklingsteam har fortsatt att flytta gränserna för bärbara arbetsstationer och med vår nya portfölj är vi övertygade om att vi hittat kombination av rå kraft och förfinad design.

Vi har kombinerat de senaste processorerna och de vassaste grafikkorten med de allra senaste landvinningarna inom temperaturreglering i smidiga enheter som ger just det våra användare förväntar sig: Tung prestanda, oavsett var du befinner dig när du behöver den.

Våra minsta och tunnaste bärbara arbetsstationer heter Dell Precision 5550 och den helt nya Dell Precision 5750 med 15- respektive 17-tumsskärm med minimala skärmkanter med webbkameran placerad i skärmens överkant för bästa möjliga konferensupplevelse. Det större syskonet går dessutom att få med NVIDIA RTX Studio och grafikkort i Quadro RTX 3000-serien.

Men även våra allra mest kapabla bärbara arbetsstationer har blivit mindre och lättare än tidigare – nya Dell Precision 7550 och 7750 är utrustade med de senaste Intel Core, vPro och Xeon-processorerna, kombinerat med grafikkort upp till Quadro RTX 5000 och har fått nya uppåtriktade högtalare, teknik för att känna av omgivningen och nya skärmar med reducerat blått ljus. Det här är arbetshästar, perfekta för krävande uppgifter som exempelvis VR/AR-utveckling och komplex 3D-CAD eller avancerad film-redigering och datatunga beräkningar.

I den andra änden av skalan har vi nya Dell Precision 3550 och 3551 som erbjuder tillförlitlighet och prestanda i arbetsstationsklass men till ett pris som gör dem tillgängliga för fler. Dessa maskiner är perfekta för krävande användare med mindre grafikintensiva behov – exempelvis 2D CAD och tunga Excel-arbetsböcker.

Tunga arbetslaster och krävande applikationer innebär att datorn får arbeta hårdare, vilket genererar mer värme. Dells ingenjörer har ansträngt sig för att hitta nya vägar att få kontroll på värmeutvecklingen från snabba processorer och kraftfulla grafikkort i en mindre formfaktor. I de nya Precision-maskinerna används bland annat dubbla utsläppsfläktar för att snabbt få bort värmen i kombination med tunna kammare för uppsamling av varmluft sida vid sida med traditionella heat pipes. Dessutom har vi utrustat datorerna med avancerad mjukvara för att hantera värmeutvecklingen, isoleringsmaterialet Gore för att begränsa värmespridningen och ytor i såväl grafit som koppar för att få temperaturen under kontroll.

Vår breda produktportfölj gör det möjligt att skräddarsy en arbetsstation precis efter de egna behoven och efter den budget man har tillgänglig. Vi begränsar inte våra innovationer och vår utvecklingskraft till våra bärbara arbetsstationer, idag lanserar vi även nya uppdateringar av våra enklare stationära arbetsstationer. Bland dem finns en helt ny ultra-liten arbetsstation – Dell Precision 3240 Compact.

Den är speciellt framtagen för små utrymmen och användning när man behöver beräkningskapacitet allra längst ut i nätverkets ytterkanter. Med en innervolym på bara 2,3 liter klarar den utan problem av att exempelvis driva upp till 7 4K-skärmar med NVIDIA Quadro RTX 3000-grafik. Dell Precision 3240 Compact är perfekt för exempelvis skolor, fabriker, handel och den finansiella sektorn och lanseras under det tredje kvartalet i år.

Vi samarbetar med många mjukvaruleverantörer för att testa och optimera våra arbetsstationer så att de ger dig bästa möjliga användarupplevelse. Nya Dell Optimizer for Precision är också en del av våra nya arbetsstationer – den enda AI-baserade optimeringsmjukvaran som automatiskt finjusterar prestanda med hjälp av maskininlärning.

Vi är minst sagt stolta över våra nya produkter och ser fram emot att se dem i användning – Dell Precision-användare världen över ligger bakom allt från revolutionerande forskning till fantastiska visuella effekter i teknikens absoluta framkant.

Vi ser verkligen fram emot att se vad som kommer att skapas på våra nya maskiner!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USAAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser