SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019

Konsultföretaget Deloitte har för 16:e året rankat Sveriges snabbast växande teknikföretag i Sweden Technology Fast 50
Spelföretaget Hazelight toppar listan med en tillväxt på 15 522 procent över de senaste fyra åren. Tio av årets 50 teknikföretag är verksamma inom spelutveckling.

– Årets vinnare Hazelight har på kort tid lyckats sticka ut bland konkurrenterna genom sin förmåga att förstå konsumentens krav på högkvalitativt och originellt innehåll. Vi gratulerar Hazelight till en fin utveckling och ser fram emot att följa dem framöver, säger Erik Olin, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden Technology Fast 50.

Hazelight har haft en genomsnittlig tillväxt på 15 522 de senaste fyra åren och omsatte 210,9 miljoner kronor under 2018. Spelutvecklingsföretaget grundades 2014 och har producerat kritikerrosade spel som ”A Way Out” och ”Brothers” med fokus på berättande och innovation.

Spelutveckling har stark representation på årets lista generellt då 10 av 50 företag är verksamma på spelmarknaden.

– Precis som i fjol visar årets Fast 50 på fortsatt stark tillväxt inom media och underhållning, med en stor andel spelutvecklare på listan. Vi ser också en ökad andel företag som bidrar till att digitalisera vår vardag, till exempel med betallösningar från Swish, digital posthantering från Kivra, sms-parkering från Inteleon och smart belysning från Plejd, säger Erik Olin.

– Att vi ser så många smarta lösningar som utvecklats av årets Fast 50-företag är ett tydligt bevis på Sveriges starka entreprenörskap och vår position som ett samhälle i digitaliseringens framkant.

Årets andraplats gick till Truecaller med en tillväxt på 5 722 procent. Företaget står bakom en av världens ledande mobila appar inom kommunikation, med tjänster som nummerupplysning, blockering av oönskade samtal eller SMS och mobila betalningar.

På tredje plats finns APPRL med en tillväxt på 4 591 procent. Företaget har skapat en världsledande plattform som gör det möjligt för innehållsskapare och varumärken att arbetar tillsammans genom AI, skalbar teknik och användarcentrerad design.

I den för i år nya priskategorin Most Disruptive Innovation utses ett Fast 50-bolag som utvecklar en unik och innovativ produkt eller tillhandahåller tjänster som har en revolutionerande inverkan på marknaden. Utmärkelsen tilldelades Kivra för att ha underlättat vardagen för miljontals svenskar och förändrat hur företag och myndigheter kommunicerar med privatpersoner. Juryn bestod av Fredrik Oscarson, country lead Deloitte Digital, Anna Wikland, Sverigechef på Google, Ariella Rotstein, co-lead ICAx och Isabella de Feudis, vd för SVCA.


Om Sweden Technology Fast 50

Sweden Technology Fast 50 är instiftat av Deloitte och genomförs årligen i Sverige sedan 2003. Rankingen baseras på företags genomsnittliga intäktsökning under den gångna fyraårsperioden, och omfattar både publika och privata företag, liksom all typ av teknik. Rankingen görs även i 20 länder/regioner i Europa, Asien och Australien, och i USA arrangeras ett flertal regionala Fast 50-program.

Se hela rankningen på fast50.se

Samarbetspartner

Deloitte anordnar Sweden Technology Fast 50 2019 i samarbete med Swedish Venture Capital Association (SVCA), intresseföreningen för aktörer inom Private Equity (Buyout & Venture Capital) och affärsängelnätverk. Föreningen, som grundades 1985, har till uppgift att verka för en väl fungerande Private Equity & Venture Capital marknad i Sverige.

Deloitte erbjuder tjänster inom revision, consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade tjänster till noterade och privatägda klienter inom en mängd branscher. Deloitte assisterar fyra av fem företag på Fortune Global 500® genom ett globalt nätverk av medlemsfirmor i mer än 150 länder, som erbjuder spetskompetens av världsklass och högkvalitativa tjänster för att hjälpa klienter med de insikter de behöver för att ta itu med sina mest komplexa utmaningar. För att få mer information om hur Deloittes mer än 312 000 medarbetare arbetar för att göra verklig skillnad, följ oss på Facebook, LinkedIn och Twitter.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser