SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dematek levererar process- och servicekranar till Expansion Obbola

​Dematek har tecknat avtal om leverans och montage av två processkranar och fyra servicekranar till SCA och expansionen av massa- och pappersbruket Obbola i Umeå.
SCA investerar i en ny pappersmaskin för produktion av kraftliner, det släta ytskiktet på wellpapp. Med den nya maskinen kommer man kunna öka årsproduktionen från 450 000 ton till 725 000 ton. Satsningen görs mot bakgrund av den ökande efterfrågan på liner till wellpappförpackningar. Förutom den nya pappersmaskinen uppgraderas även massafabriken och totalt investerar SCA 7,5 miljarder kronor i projektet, som sträcker sig över fem år.

Dematek kommer leverera samt montera två processkranar på 150 ton vardera och dessutom fyra servicetraverser på mellan 10 och 20 ton.

- Processkranarna kommer ha tre huvuduppgifter. Under första året kommer de användas för byggnationer och för att montera ihop pappersmaskinen. Enligt uppgift ska 11 000 ton utrustning levereras av pappersmaskinleverantören i Tyskland! Kranarna kommer sen växelvis användas i produktionen och lyfta de tomma tambour-valsarna och transportera dessa ett 30-tal meter från rullmaskinen till pappersmaskinen, en rörelse som utförs runt 26 gånger per dygn. Slutligen kommer processkranarna användas för service och underhåll av pappersmaskinen, i huvudsak i de planerade underhållsstoppen, säger Thomas Henriksson, produktansvarig Dematek.

De bägge processkranarna kommer gå i helautomatik, en av kranarna används åt gången i produktionen medan den andra kommer vara standby. De fyra servicetraverserna kommer användas i vakuumrum, hylslossning, rullhantering och defibrator-lokalen. Tre av traverserna är av typen Demag V-profilkran. Redan till sommaren levereras den första servicetraversen och under senhösten levereras de bägge 150-tons processkranarna.

- Vi är mycket stolta över att ha fått förtroende att leverera till SCA och Expansion Obbola. Det här är ett prestigefullt projekt där vår erfarenhet och kompetens på stora kranar samt Demags tekniska lösningar och kvalitet vägde tungt. Det ska bli spännande att vara med på den här resan fram till år 2022 då det ska vara klart, säger Kjell Sjödin, säljare Dematek.

Ulf Norberg
Chef teknikavdelningen
Hela Sverige
ulf.norberg@dematek.se
08-603 34 72
Kontaktinformation

Dematek AB - Trygga Lyft sedan 1919

Postadress
Box 5560
14107 Kungens Kurva
Besöksadress
Gamla Södertäljev 125
SE-14171 Huddinge
Region
Huddinge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556473-4886
Grundat: Ej angivet
Anställda: 165
Välkommen till Dematek AB!

Vi är den självklara samarbetspartnern för svensk industri. Nu finns allt lyftkunnande, alla produkter, service, konsultkapacitet, reservdelar, komponenter och tillbehör under samma tak. Dematek skall inom området intern materialhantering vara den självklara samarbetspartnern för såväl svensk industri som för tekniska konsulter.

Världens största urval av lyftutrustning

Kunskapen, erfarenheten, servicenätverket, utbildningarna och samarbetet med några av världens ledande företag inom materialhantering. Hos Dematek står helt enkelt den bästa tekniken och de mest kompetenta personerna redo att göra dina arbetsdagar så smidiga som möjligt.


Välkommen att kontakta oss!

Senaste annonser från Dematek AB - Trygga Lyft sedan 1919

Se alla företagets 20 annonser »

Agenturer

Demag Cranes, Tyskland (Generalagent)

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Camilla Svensson
-
claes hörnfeldt
Delägare
08-603 34 25
Annika Björnberg
08-603 34 82
Dematek Kundsupport
Flera personer
010-202 35 00
Jelena Jovic
010 202 35 41

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när