SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Descartes växlar upp sin satsning på lösningar

För visibilitet genom förvärvet av Supply Vision
Descartes Systems Group har förvärvat USA-baserade mjukvaruföretaget Supply Vision. Bolaget levererar digitala lösningar för frakthantering. Genom förvärvet kompletterar Descartes sitt befintliga erbjudande av tjänster inom frakthantering för logistikleverantörer kopplade till GLN (Global Logistics Network). Edward J Ryan, VD för Descartes, och Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers på Descartes, kommenterar förvärvet.

- För att effektivt möta kundernas krav samtidigt som de är lönsamma måste logistiktjänsteleverantörer investera i lösningar som automatiserar processer mellan flera parter och utnyttjar realtidsinformation som förbättrar beslutsfattandet. Vi ser en möjlighet att kombinera Supply Vision-kapaciteten med Global Logistics Network och göra ännu fler lösningar tillgängliga för den bredare branschen inom logistiktjänster, säger Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers på Descartes.

Supply Vision har hjälpt logistikleverantörer att digitalisera sina verksamheter och hantera sina leveranser i många år. Företaget har sitt huvudkontor i USA och tillhandahåller modulära applikationer som hjälper logistikleverantörer att koordinera leveranser från offert, ruttplanering och bokning, fram till slutleverans. Supply Vision-plattformen integreras också med lösningar för fraktvisibilitet i realtid, som Descartes MacroPointTM, för att ge logistikleverantörer och deras slutkunder förbättrad information om leveransstatus och plats.

- Förvärvet av Supply Vision är ett komplement till våra senaste investeringar i QuestaWeb, Kontainers och Portrix där vi vill utöka vårt utbud för logistikleverantörer. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Supply Visions kunder, partners och team av experter för att hjälpa logistikleverantörer att digitalisera sin verksamhet och hantera leveranslivscykeln på ett säkert, effektivt och hållbart sätt, säger Edward J Ryan, VD för Descartes.

Supply Vision har funnits i över 20 år och har sitt huvudkontor i Phoenix, Arizona. Descartes förvärvade Supply Vision för cirka 12 miljoner dollar.

Följ Descartes
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/42570/
Website: www.descartes.com/sv

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon