SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommer

Förra året hade företaget en tillväxt på 125 procent
Affär direkt i montern. Med leverans inom bara någon månad. Jodå, för Boxholms Profil blev Elmia Subcontractor 2021 en riktig supermässa med flera nya kunder. Vi har tagit pulsen på månadens utställare Tommy Nilsson, teknik- och marknadsansvarig, som lyfter fördelen med det personliga mötet under Elmia Subcontractor.

Varför ställer ni ut på Elmia Subcontractor 2022?

– Det är vår marknadskanal; vi är Elmia Subcontractor. Det är vår mässa och det är hit som våra kunder i Sverige kommer. Det är bara på Elmia Subcontractor som vi går ut brett och säger: ”Här är vi!” Vi träffar alltid någon på mässan som vi inte känner sedan tidigare och det är precis de besökarna som alla utställare vill åt på en mässa.

– Sedan tycker jag det är bra att Elmia Subcontractor från och med i år är under tre dagar. Det är mycket bättre än fyra dagar eftersom mässan blir mer koncentrerad med fullt ös alla dagar. Det tror jag är ett väldigt bra drag.

Hur var Elmia Subcontractor 2021 för er?

– Det var ett ovanligt bra år. Förra året hade företaget en tillväxt på 125 procent vilket är mer än en fördubbling. En del av det är resultatet av allt jobb som vi har lagt ner på Elmia Subcontractor under åren. Vi träffar nya kunder varje år och bara en ny kund betalar mässan för oss.

– Det som var ovanligt 2021 var att vi hade ett par snabba affärer, varav en som faktiskt blev mer eller mindre färdig på mässan. Jag vet faktiskt inte om det har hänt oss tidigare, det är mer vanligt att det tar en–två år från första kontakten. Den kunden kunde vi leverera till inom fyra månader från mässan, vilket var häftigt. Utöver det jobbar vi med ytterligare ett par ordrar som resultat från mässan och har fortsatt kontakt med några besökare.

Vad är det bästa med att ställa ut på en mässa som Elmia Subcontractor?

– Jag tror på det personliga mötet och har varit med som utställare på Elmia Subcontractor sedan slutet av 1980-talet – och bara missat ett enda tillfälle. Den digitala världen är praktisk, men den kan inte ersätta det personliga mötet helt och hållet. Det är både trevligt och nödvändigt att träffas och det vore synd för framtida generationer om allt är digitalt.

Vad har ni på gång till Elmia Subcontractor 2022?

– Vi börjar alltid planeringen tidigt och har redan nu en idé om hur upplägget ska vara. Vi investerar hårt – 38 miljoner är en stor investering för ett företag som omsätter 210 miljoner – och kommer att visa vad investeringarna ska användas till. Vi bygger ut för att kunna öka vår kapacitet, så vi kan fortsätta vara bra på att hålla leveranstiderna. Nu ligger det på 98 procent och vi jobbar på att det ska bli ännu bättre.

Hur når ni nya kunder på Elmia Subcontractor?

– Vi jobbar inom fem segment – bygg, möbel, industri, fordon och solenergi – och vill bli ännu bättre på att rikta digitala inbjudningar till kunder inom dessa områden. Just med inbjudningar tror jag faktiskt att alla utställare kan bli lite bättre, det är ju en fördel för hela mässan om fler utställare bjuder in sina kunder.

Helena Åhs
Mässansvarig
Elmia Subcontractor
helena.ahs@elmia.se
+46 36 15 23 10
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1 och värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Industrin i förändring. Riktning framåt.

Välkommen 9-12 november 2021!

Kontakter

Anki Söderström
Kommunikationsexpert / Social Media Manager
036152090
Helena Åhs
Projektledare
036-152000

Filmer

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion