SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Grön pressgjutning som ger kunden unika värden

Säkrar nya affärer i framtiden
Både traditionell pressgjutning och fokus på grön tillverkning. Tack vare hållbara investeringar kan Lundbergs Pressgjuteri både ge kunden ett unikt mervärde och säkra nya affärer i framtiden.

Möt årets andra ambassadör för Elmia Subcontractor – familjeföretaget i Vrigstad som med miljövänliga tillverkningsprocesser ger ett mervärde till kunden, ett värde som bidrar till en bättre produkt sett över hela livscykeln.

Elmia Subcontractor är tillverkningsindustrins hjärta. En innovationsarena som syresätter industrin och stärker branschen i Sverige på en global marknad. För att tydliggöra detta utser Elmia Subcontractor varje år ambassadörer för mässan som genom sin verksamhet och innovationsförmåga ger tillverkningsindustrin extra syre och kraft in i framtiden.

Årets andra ambassadör är Lundbergs Pressgjuteri som efter 70 är i branschen i dag är grönare än någonsin tack vare innovativa investeringar och grön el från sol, vind och vatten.

– För mig är hållbarhet något som man tjänar pengar på. Det handlar om att vara försiktig med sina resurser samt värna om hälsa och miljö. En form av småländsk sparsamhet. Men det är samtidigt en utmaning för oss att få kunden att förstå det – är det något som de värdesätter eller kommer det bara att handla om kronor och ören? säger Cajsa Lundberg, vd på Lundbergs Pressgjuteri.

Hållbarhet ger värde åt kunden

Hållbarhet är inget modeord för Lundbergs Pressgjuteri. Tvärtom. Det är något som genomsyrar hela verksamheten och som ger svensk tillverkningsindustri extra syre.

Anledningen är enkel – de vill bidra till den gröna omställningen, dra sitt strå till stacken, som vd Cajsa Lundberg själv uttrycket det. Men även för att en grön tillverkningsprocess ger ett mervärde till kunden, ett värde som bidrar till en bättre produkt sett över hela livscykeln.

– Vi har varit gröna länge och miljöaspekten är väldigt viktig för oss. Den finns tydligt med som en drivande faktor. Vi fuskar inte utan vi tar våra beslut utifrån den. Som när vi byggde om 2006 och satte in energiglas och ledbelysning, samtidigt som vi började återvinna vår egen processvärme. Det är ett långsamt betande framåt, men är fokus i allt som vi gör, säger Cajsa Lundberg.

Expertis gör skillnad

För Cajsa Lundberg handlar det om att hela tiden vara tydlig med vad som är unikt i processen. Hur hållbara och koldioxidfria processer faktiskt skapar ett mervärde åt både kunden och den färdiga produkten. Hur deras unika kompetens ger lättare produkter, förenklar återvinning och bidrar till en sparad peng för kunden.

– Drömscenariot för oss är att kunden väljer sin leverantör tidigt, då kan vi kan vara med och utveckla och driva produktionen tillsammans med kunden i ett tätt samarbete. Men oftast väljs leverantören först när produkten är konstruerad, vilket gör att vi inte blir insläppta i processen. Eller så blir vi insläppta, men det är osäkert om vi får affären. Som det är nu är dessutom priset oerhört styrande samtidigt som andra parametrar inte alltid värderas, säger Cajsa Lundberg.

Läs ett längre reportage om Lundbergs Pressgjuteri HÄR.

Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor -Den ledande arenan för kunskap, innovation och framtidens tillverkningsindustri.

Elmia Subcontractor är industrins hjärta. Här träffas branschens experter för att göra affärer, skapa innovationer och utveckla industrin. Här möts kompetenser och expertis från närmare 1.200 utställare från runt 30 länder tillsammans med fler än 11 000 besökare.
Det är här som branschen får syre, energi och kraft framåt.

Genom att samla hela industrins kunskap på ett ställe är detta inte bara en arena där branschnyheter visas upp – utan där de kan skapas och framtidens industri formas. Här sker innovationer och affärer direkt på golvet. På plats. Med glädje. Och med morgondagens lösningar i fokus.

Välkommen 12-14 november 2024.

Kontakter

Fredrika Ottosson
-
Maria Vårenius
036-15 20 00

Filmer

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling
Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Lundbergs Pressgjuteri

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN