SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Produktutveckling med plastkonstruktion som spetskompetens

v
Från att producera snusdosor en 10-dels sekund snabbare till att ta fram ett avancerat system för blodanalys. För att kunna möta kraven från dagens kunder krävs det spetskompetens på absolut högsta nivå inom konstruktion och simulering.
Möt Jelmtech – årets första ambassadör för Elmia Subcontractor – som hjälper svensk tillverkningsindustri att hitta nya vägar till att nå den optimala produkten.

Ger syre åt industrin

För Jelmtech kan ena dagen handla om att utveckla en bakluckemonterad cykelhållare tillsammans med Thule, den andra dagen om att ta fram en publik laddstolpe år Garo.

Expertisen finns främst inom plastkonstruktioner och det är där som Jelmtech kan göra skillnad genom materialval eller produktionsmetoder.

Oavsett projekt är Jelmtech en möjliggörare. Syret i det industriella blodomloppet.

– Är man liten behöver man oftast vara specialiserad och vår specialisering är tydlig – vi vill snarare bli ännu spetsigare än bredda oss. Nu har vi även lagt till hållbarhet som en affärsdel vilket spetsar oss och gör det enklare för oss att hjälpa och guida kunderna till det bästa materialvalet. För att kunna göra de korrekta besluten måste det finnas en tydlig översiktsbild över hela problematiken och trots att vi lägger till ett affärsområde menar jag att det spetsar till vår kompetens, säger Carl-Fredrik Emilsson.

Expertis gör skillnad

Själva kallar de sig för utvecklingspartner – kundens förlängda utvecklingsavdelning som kan jobba mer effektivt och kapa ledtiderna. Allt med målsättningen att skapa den ultimata produkten utifrån kundens krav.

Ett tydligt exempel är samarbetet med Swedish Match som varje år tillverkar runt 300 miljoner snusdosor. Själva produkten i sig är kanske inte särskilt avancerad men volymen innebär att varje sekund på produktionsbandet gör stor skillnad.

– Vem som helst kan rita en rund dosa, men när vi fick jobbet var det för att optimera funktionen för att kunna producera den en 10-dels sekund snabbare. Den tidsvinsten gör att de har tjänat in vårt utvecklingsprojekt på kort tid, säger Carl-Fredrik Emilsson.

Elmia Subcontractor är tillverkningsindustrins hjärta

En innovationsarena som syresätter industrin och stärker branschen i Sverige på en global marknad. För att tydliggöra detta utser Elmia Subcontractor varje år ambassadörer för mässan som genom sin verksamhet och innovationsförmåga ger tillverkningsindustrin extra syre och kraft in i framtiden.

Årets första ambassadör är Jelmtech som jobbar med produktutveckling inom branscher som medicinteknik, elmateriel, fordonsindustri, skyddsutrustning och fritidsprodukter.

– Vi gör verktygsanpassade konstruktioner som är designade och konstruerade för optimal produktion. Vi tänker bara produkt och att det ska bli så optimalt som möjligt för vår kund, säger Carl-Fredrik Emilsson, vd på Jelmtech.

Läs ett längre reportage om Jelmtech HÄR.
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1 och värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Industrin i förändring. Riktning framåt.

Välkommen 9-12 november 2021!

Kontakter

Anki Söderström
Kommunikationsexpert / Social Media Manager
036152090
Helena Åhs
Projektledare
036-152000

Filmer

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-07-20
Ultimo och Additude tecknar partnerskap
2022-07-19
May the Force be with you!MOVS tar in nytt kapital för expansionCoca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporterGöteborgs Hamn satsar på hållbarhetSäkra företagets ekonomi när inflationen stiger
2022-07-18
Peab halvårsrapport: Stabilt första halvårTräindustri och forskare utvecklar framtidens husfabrikerWELL – för hälsans skullSvenska e-handlare försiktiga med sommarens förväntningarDelårsrapport januari – juni 2022 Sweco AB
2022-07-15
ABBS: regenerativa drivenheter och motorer Kungsleden/IN3PRENÖR anlitar KungsmontageNanoleaf firar sitt 10-årsjubileumCyberhot inom digitala ekosystemZoom lanserar Workspace Reservation
2022-07-14
Organisera trafiken på din arbetsplatsAlicanto Minerals presenterar unik zinkfyndighetCirkulärt byggandeVimek Fire BoxHandbok för cybersäker IoT
2022-07-13
Edströms nyaste medarbetare Johan Magnusson Rejlers vinner nytt avtal med TelenorGordon Delivery utvecklar elbil för kylda leveranserABB och Red Hat i samarbeteOwl Labs lanserar Meeting Owl 3
2022-07-12
Ny VD och koncernchef för LerniaSpontning inför ombyggnad av Södertälje sluss och kanalComfort förvärvar starkt installationsbolag inom VS i Örebro!7 av 10 tycker att byggföretag ska dela arbetsmaskinerSvensk stålproduktion minskade första halvåret 2022
2022-07-11
Med blick mot framtidenPeab bygger skola i ÅstorpGreen Cargo återfår förtroendet för LKABs insatstågtrafikSinfra tecknar ramavtal med LambertssonNy värmekamera för MRO-proffs
2022-07-08
Industritorget.se önskar en TREVLIG SOMMAR!Ersätt ditt ethernetkablage med en trådlös länk Glasövergångstemperatur för polymererMobilvägning VS GolvvågsvägningMälarplast mottagare av Eskilstuna kommuns miljöprisABB och SKF utökar samarbetetSchneider Electric lanserar IT-partnerprogramZoom effektiviserar mötesupplevelser Illuminating the way forwardChargePoint Holdings ett ledande globalt laddnätverk för elfordonHexicon vinner Storbritanniens första auktion för flytande vindkraftNy stor solpark i södra Sverige driftsattHydro investing in new automotive extrusion press in DenmarkVarför köpa rostfritt från Kominox?Är din verksamhet redo för framtidens tullhantering?
2022-07-07
Styr värmen rum för rumARRONET Aluminiumbåtar fyller 30 år Kapacitet, driftsäkerhet och automation Garmin adderar inbyggd dash camEnerco förvärvar Industri & ByggserviceKunskapscompaniet godkänt för validering av Industriteknik BASFörsta spadtaget tagetKesko Sverige stärker sin position i MälardalenFogning och estetik går hand i hand Dynabook lanserar Mobile Secure-klient
2022-07-06
Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator