Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten - industritorget.se
LÖRDAG 30 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten

Miljontals användare använder idag videokonferenstjänster som Zoom och Microsoft Teams för att kommunicera med kollegor och riskerar då att utsättas för cyberattacker.
IT-säkerhetsföretaget Mimecast varnar för att riskerna att drabbas ökar i katastroftider.

Behovet av digitala samarbetsverktyg har ökat explosivt nu när stora delar av den svenska arbetskraften jobbar hemifrån. På bara en vecka fick kommunikationsplattformen Microsoft Teams så många som 12 miljoner nya användare, vilket är en ökning med nästan 40 procent. På samma sätt fick Zoom fler nya användare under årets första två månader än under hela 2019.

Men det stora användarinflödet har dock en baksida. Även om dessa båda tjänster har klarat sig från att krascha på grund av den stora belastningen, så kan det stora antalet användare samtidigt leda till att tjänsterna även utgör jaktplatser för cyberbrottslingar, varnar IT-säkerhetsföretaget Mimecast.

Här kan cyberbrottslingarna dra nytta av att många användare har liten erfarenhet av tjänsterna, samt att hemmakontorens IT-säkerhet sällan är lika bra som företagsnätverkens, samt att människor generellt sett är mindre uppmärksamma och försiktiga när de arbetar hemifrån.

- Hot som phishing i form av e-mail, SMS eller telefonsamtal har högre framgångsgrad när rädsla eller tidspress förmår offret att vidta åtgärder, säger Peter Benham, Senior Manager för Business Continuity på Mimecast.

Så arbetar du säkert hemifrån
Attackerna kan drabba företag i alla storlekar - inklusive de som normalt sett har god kontroll över säkerheten. Detta beror bland annat på att otaliga företag på rekordtid har tvingats anpassa sig till en ny verklighet och etablera hemmakontor med rätt tekniska lösningar och betryggande säkerhet.

Därför är det, enligt Mimecast, viktigt att organisationer ägnar extra uppmärksamhet åt säkerheten för sina egna och sina anställdas skull.

- Företag bör vara vaksamma på de nya hoten och skärpa sina riktlinjer för säkerhet, inte bara i förhållande till verksamhetens tekniska lösningar, utan framför allt genom att informera sina medarbetare om hur de kan arbetar säkert, säger Peter Benham.

Att utbilda företagens anställda inom IT-säkerhet är extra viktigt, inte minst med tanke på att mänskliga misstag spelar en viktig roll i 90 procent av alla framgångsrika cyberattacker.

För att minska risken för att drabbas så bör anställda bland annat skapa ramar och rutiner för sitt hemarbete, så att de inte tappar koncentrationen vid skärmen. Det kan vara att schemalägga sitt arbete så att man arbetar från 8 till 16 och lägger in regelbundna pauser. Anställda kan även dra nytta av att skapa en fysisk arbetsplats på en avskild plats i hemmet, där de kan arbeta ostört. Slutligen kan de då och då ändra lösenordet för deras privata nätverk och routern, samt använda en VPN för att upprätta en säker anslutning till företagets server.

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser