Digital körjournal ger mer tid till kunderna - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Digital körjournal ger mer tid till kunderna

AB Sjöbohem är fastighetsbolaget som vill ligga i framkant när det kommer till digitalisering. De arbetar aktivt med att identifiera sin utvecklingspotential och genomför löpande nödvändiga förändringar.
Det gäller inte minst att komma ifrån manuell hantering av körjournaler för företagets servicebilar och istället arbeta digitalt. AddMobiles lösning matchade AB Sjöbohems behov och digitaliseringen tog ett rejält kliv framåt för det framåttänkande fastighetsbolaget.

AB Sjöbohem upplevde att deras servicepersonal fick lägga onödigt mycket tid på att hantera sina körjournaler istället för att fokusera på hyresgästerna. Det var dessutom tidskrävande för ekonomiavdelningen att sammanställa informationen från servicepersonalen och därefter säkerställa att den var korrekt.

– Det var så enkelt att våra problem löstes över en natt. Med körjournalen registreras och lagras alla körningar automatiskt.

På så sätt försvinner risken för handhavandefel och vi slipper merarbete eftersom informationen finns tillgänglig digitalt.

Uppkommer det någon fråga internt eller om Skatteverket skulle komma på besök är det så mycket enklare för oss att söka upp informationen, säger Kent Tillberg, Förvaltningschef på AB Sjöbohem.

När AB Sjöbohem får in akuta ärenden kan de nu effektivisera arbetsdagen genom att lokalisera och därefter skicka den servicebil som finns närmast platsen. På så sätt undviker de onödigt långa körningar och sparar både tid och pengar. En elektronisk körjournal bidrar också till en säkrare och tryggare arbetsmiljö. Genom GPS-utrustningen kan arbetsgivaren se var servicebilen och därmed också personalen befinner sig.

Det är extra viktigt för ensamarbetande servicepersonal.

– Körjournalen är enkel att installera och väldigt smidig att använda. Den har alltid fungerat och är en stor hjälp i vardagen. Har jag branschkollegor som letar efter en digital lösning för körjournal rekommenderar jag alltid AddMobile, säger Kent Tillberg.

AB Sjöbohem är ett kommunalt fastighetsbolag som äger och förvaltar hyreslägenheter och lokaler i Sjöbo kommun, Skåne. Företaget grundades 2005 och har idag 61 anställda. Bolaget ska vara en professionell fastighetsutvecklare som skapar attraktiva miljöer för boende, samhällsservice och verksamheter.

Arbetssättet genomsyras av enkelhet, fokus och ansvarstagande för en effektiv organisation byggd för att leverera en hög kundnytta. Visionen är att göra skillnad i utvecklingen och byggandet av Sjöbo kommun.

Lars Kandefelt
VD
lars.kandefelt@addmobile.se
040-66 33 101

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser