FREDAG 30 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Digitalisering: Hur ni framtidssäkrar er verksamhet

De flesta uthyrare inser nu vikten av att hänga med i utvecklingen inom rentalbranschen och använda innovativa, digitala löningar för att hjälpa dem öka produktiviteten och lönsamheten.
I en värld som alltmer präglas av digitalisering kan företag som använder sig av mer traditionella arbetsmetoder lätt halka efter.

Så hur kan digitalisering skapa en starkare och mer framtidssäkrad verksamhet?

Mindre tid ödslad på omständligt pappersarbete

Hur ofta behöver ni knappa in samma information på flera ställen, då ni använder olika system som inte integrerar med varandra? Hur mycket av dagen går åt till pappersarbete, och skanna eller skriva ut dokument? Allt detta är bortkastad tid som istället kan läggas på inkomstgenererande arbete.

När ni digitaliserar verksamheten höjer ni ribban och följer med i utvecklingen mot ett modernare sätt att arbeta. När ni lagt in all er viktiga information i systemet sköts det mesta sedan per auotomatik, och arbetsprocesser som tidigare tog 2 timmar kan nu klaras av på 5 minuter.

Ni slipper pappersarbete och kan istället lägga tiden på era kunder och på att växa verksamheten, vilket säkrar er framgång både nu och i framtiden.

Förbättrad intern kommunikation

Kommunikation är A och O i alla företag och i dagens läge där många av oss arbetar på distans, är det viktigare än någonsin att alla har tillgång till den information de behöver, oavsett var de är.

Genom digitalisering får ni klar och tydlig överblick över hela verksamheten. Ni kan kommunicera bättre, både mellan olika interna avdelningar och med personal i fältet, med hjälp av mobila lösningar och appar som ger uppdateringar i realtid.

Med hjälp av gps-data kan ni hålla koll på var era mobila tekniker befinner sig och kan därmed ge era kunder rätt ankomsttider och annan viktig iformation. Det blir även enklare för er att hantera ändringar från kunden i sista minuten, exempelvis gällande oplanerade hämtningar, eller brådskande reparationer.

Signaturer på bara några klick!

Digitala lösningar för underskrifter blir mer och mer populära i rentalbranschen, där uthyrare nu kan använda elektroniska signaturer för att säkra offerter och avtal på ett enkelt och smidigt sätt. Ni behöver inte längre vänta på att signerade dokument ska skickas tillbaka eller riskera att pappersarbete förläggs, då kunden kan skriva på dokument elektroniskt och returnera till er på bara några sekunder. Ni förbättrar kundservicen då ni gör det enkelt att göra affärer med er, ni undviker missförstånd mellan er och kunden och ni kan vara trygga i vetskapen att ni har ett positivt pengaflöde i verksamheten.

Allt fler företag använder även digitala signaturlösingar vid hyrdisken för att slippa papper och pärmar och för att effektivisera processen. Digitala signaturer kan användas i kombination med ett foto, av en ID-handling exempelvis, för att göra processen ännu säkrare, och allt lagras sedan på rätt ställe i systemet automatiskt.

Om ni känner att det är dags att ta steget mot ett smartare sätt att arbeta, så finns vi här på MCS redo att hjälpa till. Läs gärna vår guide ”Digitalisering”, eller kontakta oss för att prata igenom era mål för verksamheten.

Hör av er
För att veta mer om hur MCS kan stärka er verksamhet,
ring oss på +46 8 505 200 15 eller använd kontaktformuläret.
Kontaktinformation
Postadress
Svetsar­vägen 15
17141 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
516407-1903
Grundat: 1982
Anställda: 42
MCS-rm, IT-Program för Uthyrare

MCS uthyrningssystem ger er oöverträffad funktionalitet, flexibilitet och professionell framförsikt över all er utrustning.

MCS har 100% fokus på uthyrningsbranschen och dess utmaningar. Vi har hjälpt en mängd olika uthyrningsföretag bli mer strömlinjeformade och effektiva i över 30 år. Vårt system är framtidssäkrat på senaste IT-teknologi och ständigt vidareutvecklat för att följa utveckling inom uthyrningsbranschen.

MCS-rm stödjer en mångfald av olika företags uthyrningsrutiner, försäljning, inköp, verkstad & underhåll, lager, prissättning, transportplanering, säljstöd, mobillösningar, webbportal, statistik och mycket, mycket mer för att optimera våra kunders uthyrningsprocesser, utnyttjandegrad och öka deras kundnöjdhet.

Vår starka kundfokus ser till att vår lösning är kontinuerligt vidareutvecklad med era behov som riktlinje. MCS är kopplat till viktiga företag inom industrin och integrerar lätt med andra system. Lösningen är modulbaserad och passar därför lika bra för stora företag som behöver omfattande funktionalitet och stöd för stora volymer, som det passar mindre företag som vill ha ett system som kan växa med dem.

Kontakta oss på +46 8 505 200 15 eller besök www.mcsrentalsoftware.com/se för att få veta mer om hur MCS-rm kan omvandla er verksamhet.

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Malin Finlay-Söderberg
+46 8 505 200 15
Marie Sherman
+46 8 505 200 15
08-50532619
Eleanor Bateman
+46 8 505 200 15
Megan Young
+46 8 505 200 15

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

MCS Hyrsystem - #JoinTheRentalRevolution

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling