SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Djupdragning inom fordonsindustrin

Kundcase för högtalare i personbil
Detta är ett kundcase av Steel Products där vi kommer att berätta hur ett metallhölje för en högtalare i en personbil framställdes och vilka metoder som användes och varför.

Processen


Steel Products kombinerade två stycken processer för att skapa denna produkt. Dessa två processer var djupdragning samt finstansning. Vi kommer att gå igenom dessa två processer nedanför i mer detalj. Materialet som användes för högtalaren var stål. Detta för att det var väsentligt eftersom materialet behövde magnetiska egenskaper. Genom att använda valsad stålplåt istället för exempelvis gjutgods säkrade man en högre densitet som också var väsentligt för produktens egenskaper gällande magnetism.

djupdragning


Framställningsprocessen djupdragning innebär i kort att komponenten skapas eller formas med endast ett stycke plåt. Detta innebär att det inte är en spåntagande bearbetning och man sparar signifikant in på mängden material som används i produktionen för komponenten, i detta fall metallhöljet för högtalaren.

Finstansning


Finstansning innebär att när man stansar en form av ett stycke metallplåt så är det bara en del av plåtens tjocklek som klipps bort. Den återstående delen av tjockleken bryts eller rivs av. Detta kallas för blank- och brytzon. När man använder finstansning erhåller man en mindre brytzon. Detta tillåter då en mycket snäv tolerans och ger jämnare kanter. Ett stort plus med detta är att produkten är redo för montering utan efterbearbetning.

Reducera materialkostnader med Steel Products


Steel Products har alltid jobbat med att reducera sina kunders materialkostnader och strävar alltid efter att effektivisera bearbetningsprocesser.

Detta visar Steel Products genom att de är ISO 9001 certifierade som är en standard för kvalitetsledning för verksamhetsprocesser i ett företag eller en organisation. Detta påvisar ett kvalitetsledningssystem och beskriver hur Steel Products ständigt förbättrar och justerar sin verksamhet för att möta kundernas behov.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Advenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB