SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Doggy marknadsledande på hundmat

Flest väljer det svenska originalet
Sveriges äldsta hundmatsproducent Doggy är nu marknadsledande i dagligvaruhandelns hundmatshyllor, enligt det globala analysföretaget Nielsen*. I 120 år har fabriken i Vårgårda producerat hundmat som utvecklats i takt med kundernas förändrade efterfrågan och behov.

Doggy har tillverkat hundmat i över ett sekel och merparten av tillverkningen sker på västgötaslätten, i orten Vårgårda. Djurmatsbranschen fortsätter växa, men konsumenternas behov förändras hela tiden. En utmaning som Sveriges största och äldsta hundfoderproducent Doggy lyckats möta genom ett brett sortiment av torr- och våtfoder samt hundgodis. Alla produkter med ett stort fokus på naturliga råvaror och välbalanserat näringsinnehåll. I år firar Doggy 120 år och kan nu även utropa sig som marknadsledande på hundmat.

– Vi ser att våra kunder blir alltmer medvetna och efterfrågar foder som är svensklagat, nyttigt och hållbart producerat. Vår fabrik ligger här i Vårgårda och det är viktigt för oss att jobba så lokalt och ansvarsfullt som möjligt. Vi på Doggy menar att vägen till hundens hjärta går via magen, och det tror jag att många hundägare håller med om, säger Lisa Müller, marknadschef på Doggy.

Från underdogs till marknadsledande – en resa på flera plan
Sedan 1903 har Doggy värnat om svenska hundar. På den 120 år långa resan har kunskapen och erfarenheten vuxit sig starkare och produktfamiljen större. Redan år 1955 lanserade Doggy sitt första helfoder för hundar och blev därmed först i Sverige att erbjuda produkten. För att kunna möta målgruppens differentierade behov, som ändras i takt med att hunden går från valp till senior, finns idag hundmat för alla tillfällen och stadier i livet.

– Vårt sortiment fortsätter växa, utan att vi tummar på innehållet. Samtliga produkter är utan tillsatt socker och innehåller naturliga råvaror som är noga utvalda av våra produktutvecklare som har stor kunskap om närings- och energiinnehåll utifrån till exempel ras och aktivitetsnivå, avslutar Lisa Müller, marknadschef på Doggy.

*Källa: NielsenIQ ScanTrack, DVH, Hundmat totalt, value sales ’000, Lastest 24 weeks 4w2023 32

Lisa Müller
Marknadschef Retail
lmuller@ppfeurope.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!