LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Doldisen som är navet i det nya restauranglandskapet

Kunder vill ha lagad mat hemkörd. Restauranger vill ha enkel hantering av beställningar, menyer och kontakter med leveransföretag. De senare vill också ha enkel hantering.
Bland alla dessa krav stiger belgiska Deliverect fram och tar en stor del av marknaden med en molntjänst som knyter samman alla aktörer.

Att få mat levererad till hemmet började bli populärt redan innan pandemin, efter att tidigare mest ha varit en företeelse som man sett i amerikanska tv-serier. Det senaste året har det så klart blivit ännu populärare. För många restaurangägare har det säkerligen varit en räddningsplanka under svåra tider. Men det har också lett till en hel del besvär.

Att hantera beställningar online och per telefon, kontakter med en uppsjö av leveransföretag, samt sist, men inte minst, knacka in allt i kassasystem och andra system blir ett riktigt slitgöra. Och det blir svårt att organisera arbetet i restaurangen, med förseningar och risk för fel som följd. Det är inget bra, ingen vill ha kall mat eller fel mat.

Det behövs en lösning för att knyta samman leveransföretagen (som UberEats, Bolt Food, Wolt och Foodora), en mängd olika kassasystem (så kallade ”POS”, från till exempel Oracle) och lösningar för att hantera menyer, med mera. Precis det erbjuder belgiska Deliverect med sin molntjänst, över hela världen.

– Vi har ungefär 400 restauranger som kunder i Sverige och siktar på minst 1 000 innan årets slut. Det är allt från små restauranger, till stora kedjor. Molntjänsten fungerar för alla. Globalt satsar vi på en tillväxt på 400 procent i år, säger Jerome Laredo, intäktsansvarig på och medgrundare av Deliverect.

Siffrorna pekar åt rätt håll. Deliverect hanterade fler än 30 miljoner beställningar under det senaste året och har nu i april 2021 i genomsnitt mer än en miljon beställningar per vecka. Det är en ökning med nästan 750 procent jämfört med april 2020 och beräknas motsvara mer än 1 miljard dollar i ordervärde. Det ska också ge kunderna, alltså restaurangerna, ökade intäkter med i genomsnitt 25 procent, samt en minskning av felaktiga order på 80 procent.

Att Deliverect har vind i seglen visas även av att man tog in 65 miljoner dollar, cirka 545 miljoner kronor, i en ny finansieringsrunda i förra veckan (21 april). Och det arbetas redan med att bredda verksamheten. Ett exempel är samarbete Unilever som har tusentals virtuella varumärken som representeras av egna ”affärer”. Lite närmare den nuvarande kärnverksamheten märks virtuella restauranger, till exempel att en restaurang kan presentera sig både som pizzeria och kebabställe online, med olika menyer och profiler.

– Vår molntjänst fungerar för att hantera leveranser av alla typer när bekvämlighet önskas. Det gäller till exempel livsmedel, läkemedel och blommor, förklarar Jerome Laredo.

Han nämner även alkohol och cigarretter, men i Sverige kanske snus är mer lämpligt?

Den röda tråden för att få allt att fungera är flexibilitet. Det gäller färdiga kopplingar till ett mycket stort antal kassasystem, samt hantering även av menyer och bordsplacering för restauranger. Det räcker alltså med en lösning för både hemleveranser och bordsservering.

En annan viktig faktor är samarbeten, både med leveransföretag och leverantörer av kassasystem, samt med stora molnföretag som vill in i restaurangnäringen på olika sätt. Jerome Laredo säger sig inte vara rädd för att företag av andra typer ska ge sig in på Deliverects domäner, utan att nya etableringar av olika typer av företag innebär nya affärer för det egna företaget.

BILDTEXT
”Vi har ungefär 400 restauranger som kunder i Sverige och siktar på minst 1 000 innan årets slut”, säger Jerome Laredo, intäktsansvarig på Deliverect.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser