SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Doseringspumpar

Noggrann och pålitlig dosering av vätskor
Doseringspumpar är en oumbärlig del av många industriella processer där exakt och noggrann dosering av vätskor är avgörande. Dessa pumpar används inom olika branscher, inklusive vattenbehandling, kemisk dosering, livsmedelsproduktion och medicinska tillämpningar. De spelar en avgörande roll genom att leverera en förutbestämd mängd vätska med hög precision och tillförlitlighet. I denna artikel kommer vi att utforska doseringspumpar och deras olika typer och tillverkare.

Förträngningspumpar för noggrann dosering


Doseringspumpar, som i de flesta fall är förträngningspumpar, används för att dosera och leverera vätskor med hög precision. Exempel på förträngningspumpar inkluderar membranpumpar, slangpumpar, kugghjulspumpar, excenterskruvpumpar, vingpumpar, lobrotorpumpar och många andra. Dessa pumpar fungerar genom att skapa en förträngning eller kompression i pumpens kammare, vilket resulterar i att en förutbestämd mängd vätska släpps ut per varv eller slag. Detta gör dem idealiska för applikationer där exakt dosering är avgörande.

Användningsområden för doseringspumpar


Doseringspumpar används inom en mängd olika branscher och tillämpningar. Inom vattenbehandling används de för att dosera kemikalier för att säkerställa korrekt vattenkvalitet och desinfektion. I kemiska processer används doseringspumpar för att tillsätta exakta mängder kemikalier i blandningar eller reaktioner. Inom livsmedelsindustrin används de för att dosera ingredienser och tillsatser med precision. Inom medicinska tillämpningar används doseringspumpar för att administrera mediciner och behandlingar med noggrannhet. Dessa är bara några exempel på de många användningsområdena för doseringspumpar.

Tillverkare av doseringspumpar


Det finns flera välrenommerade tillverkare av doseringspumpar på marknaden. Några av de ledande företagen inkluderar Hydra-Cell, Milton Roy, Nova Rotors och Microdos. Dessa tillverkare erbjuder ett brett utbud av doseringspumpar som är designade för att möta olika behov och krav i olika industrier. Deras pumpar är kända för att erbjuda hög prestanda, tillförlitlighet och långvarig hållbarhet.

Doseringspumpar spelar en avgörande roll inom många industrier genom att erbjuda exakt och noggrann dosering av vätskor. Dessa förträngningspumpar är utformade för att leverera en förutbestämd mängd vätska per varv eller slag och används i olika applikationer inom vattenbehandling, kemisk dosering, livsmedelsproduktion, medicinska tillämpningar och mer. Med tillverkare som Hydra-Cell, Milton Roy, Nova Rotors och Microdos kan man vara säker på att få tillförlitliga och högpresterande doseringspumpar som möter industriella krav. Med deras hjälp kan företag säkerställa noggrannhet och kvalitet i sina processer och produktionsflöden.


Kontaktinformation
Postadress
Box 12030
40241 Göteborg
Besöksadress
Fredriksbergs­gatan 2
57392 Tranås
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556675-0500
Grundat: 1978
Anställda: 17
Välkommen till Telfa AB!

Telfa AB strävar efter att vara en ledande aktör på pumpar för maskinbyggare och industrikunder i Sverige.

I över 30 år har vi försett svenska företag med pumpar och pumpaggregat från marknadsledande tillverkare. Vi vänder oss främst till maskinbyggare och slutkunder inom marin-, fordons- och processindustrin.

Med över 40 års erfarenhet har vi på Telfa etablerat oss som en långsiktig leverantör av pumpar och pumpaggregat på den svenska marknaden. Specialistkompetens och bra produkter tillsammans med snabbhet och leveranssäkerhet gör det tryggt att göra affärer med oss.

Vi erbjuder ett sortiment som är unikt i både bredd och djup, vilket tillsammans med våra engagerade medarbetares samlade kunskap ger förutsättningarna för att ge er den bästa pumplösningen.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Oscar Nyström
VD/Säljare
075 - 242 44 80
Kjell Wallin
Nyckelkundsansvarig (Stockholm)
076 - 527 85 72
Stefan Åslund
Nyckelkundsansvarig
076 - 527 85 69
Telfa AB
075-24 24 450

Filmer

Hydra-Cell membranpump

Hydra-Cell membranpump
Impellerbyte jabsco

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när