SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En viktig del av modern industriell processutveckling

Hur fungerar en slangpump?
Dessa slangpumpar används för att överföra vätskor och gaser genom slangar eller rör och de är vanligtvis konstruerade för att klara av högt tryck. Slangpumpar finns i olika varianter och används i en mängd olika branscher, inklusive livsmedel och dryck, kemikalier och vattenrening. I denna artikel kommer vi att titta närmare på slangpumpar och hur de används inom industrin.

Hur fungerar en slangpump


En slangpump fungerar genom att trycka på en slang med hjälp av en rörlig spännare. Slangen skapar en tätning mellan sug- och utloppsöppningarna i pumpen och det resulterande trycket driver sedan vätskan genom slangarna eller rören. Denna typ av pump har fördelen att den inte har rörliga delar som slits, vilket minskar risken för mekaniskt fel.

En annan fördel med slangpumpar är att de kan hantera en mängd olika typer av vätskor och gaser från rena vätskor till viskösa och abrasiva vätskor. Denna flexibilitet gör slangpumpar till en populär lösning inom många branscher, inklusive livsmedel och dryck, där hygien och exakthet är avgörande.

Peristaltiska slangpumpar


En av de mest använda slangpumparna är peristaltiska slangpumpar, där rörliga rullar eller spännare trycker på slangarna och skapar tryck som driver vätskan framåt. Dessa pumpar används ofta inom livsmedelsindustrin eftersom de är lätta att rengöra och kan hantera både fasta och flytande ämnen. De är också lämpliga för applikationer som kräver hög exakthet och precisionsdosering.

Det finns också ett växande intresse för slangpumpar som en energieffektiv lösning för industrin. Eftersom slangpumpar har en lägre hastighet och använder mindre energi än många andra pumpar på marknaden, kan de hjälpa till att minska energiförbrukningen och därmed minska driftskostnaderna. Detta gör dem till en miljövänlig lösning som också kan förbättra produktiviteten i produktionsprocessen.

Telfa AB kan sina slangpumpar


Sammanfattningsvis är slangpumpar en viktig del av modern industriell processutveckling. Med sin flexibilitet, precision och energieffektivitet, är de en idealisk lösning för många olika branscher. Genom att välja rätt typ av slangpump och arbeta med en kvalitetsleverantör som Telfa AB, kan företag uppnå högsta möjliga nivå av prestanda och effektivitet i sina processer.

Telfa AB är ett företag med fokus på att leverera högkvalitativa produkter och tjänster inom industriell processutveckling. Med över 50 års erfarenhet av att arbeta med företag inom en mängd olika branscher, har Telfa utvecklat en djup förståelse för kundernas behov och har anpassat sin verksamhet för att möta dessa behov.

Telfa erbjuder ett brett utbud av produkter inom områden som slangpumpar, fatpumpar, doseringsutrustning, mätinstrument, filter och ventiler. Företaget är också känd för sin kompetens inom teknisk support och service, vilket innebär att kunderna alltid kan räkna med att få expertis och hjälp när de behöver det.
Kontaktinformation
Postadress
Box 12030
40241 Göteborg
Besöksadress
Fredriksbergs­gatan 2
57392 Tranås
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556675-0500
Grundat: 1978
Anställda: 17
Välkommen till Telfa AB!

Telfa AB strävar efter att vara en ledande aktör på pumpar för maskinbyggare och industrikunder i Sverige.

I över 30 år har vi försett svenska företag med pumpar och pumpaggregat från marknadsledande tillverkare. Vi vänder oss främst till maskinbyggare och slutkunder inom marin-, fordons- och processindustrin.

Med över 40 års erfarenhet har vi på Telfa etablerat oss som en långsiktig leverantör av pumpar och pumpaggregat på den svenska marknaden. Specialistkompetens och bra produkter tillsammans med snabbhet och leveranssäkerhet gör det tryggt att göra affärer med oss.

Vi erbjuder ett sortiment som är unikt i både bredd och djup, vilket tillsammans med våra engagerade medarbetares samlade kunskap ger förutsättningarna för att ge er den bästa pumplösningen.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Oscar Nyström
VD/Säljare
075 - 242 44 80
Kjell Wallin
Nyckelkundsansvarig (Stockholm)
076 - 527 85 72
Stefan Åslund
Nyckelkundsansvarig
076 - 527 85 69
Telfa AB
075-24 24 450

Filmer

Hydra-Cell membranpump

Hydra-Cell membranpump
Impellerbyte jabsco

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr