Dubbelt så många lokala digitaliseringsworkshops i höst - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dubbelt så många lokala digitaliseringsworkshops i höst

Om du har tänkt på att delta är det här din chans!
Kickstart Digitalisering började som ett projekt från Teknikföretagen, IF Metall och RISE med syfte att erbjuda kostnadsfria workshops för att höja den digitala kompetensen inom svensk industri. Så småningom kom Tillväxtverket att stötta projektet och det har därefter spridits över hela Sverige. Men projektet löper nu mot sitt slut, och trots 400 industriföretag som redan deltagit så har intresset för höstens kickstarts ökat stort.

– Det ligger något i luften just nu, det bubblar av initiativ och nystartsanda nu inför höstterminen och skolstart. Vi har rivstartat hösten med 20 inbokade kickstarttillfällen från Malmö i söder till Gällivare i norr, dubbelt så många som tidigare terminer och vi har flera bubblare till på gång, säger Karolina Pamp, projektledare på Kickstart Digitalisering.

Det kraftigt ökade intresset för att påbörja eller fortsätta sin digitaliseringsresa kan ha fler anledningar. För det första har utvärderingar visat mycket positiva resultat. Över 96 procent av deltagande företag har satt igång ett eller flera digitaliseringsprojekt, vars syften ofta är att frigöra personal till nya uppgifter eller att helt digitalisera bort mer repetitiva delar av verksamheten. Ytterligare en anledning till att många tar chansen är att de som tidigare varit intresserade men inte kommit till skott passar på nu när Kickstart Digitalisering närmar sig sitt slut.

– En bidragande faktor till att projektet varit så pass framgångsrikt är att många upplever att det finns delar av verksamheten som kan effektiviseras med digitala hjälpmedel, men att det kan vara svårt att veta hur och var man ska börja. När projektet nu närmar sig sitt slut är det nog många som tar chansen. Sedan vet vi att ordet sprider sig mellan företagare – deltagarna är i regel väldigt nöjda och upplever en stor nytta med kursen, då lockar det fler att komma, säger Karolina Pamp.

Ytterligare en anledning till att intresset ökar kan vara ett flera industriföretag börjar se en avmattning i konjunkturen. Att då satsa på digitalisering kan vara ett sätt för små och medelstora företag att bibehålla produktionsnivån.

– Om du har tänkt på att delta är det här din chans! Deltagande är gratis och höstens workshops är de sista inom projektet. Ta kontakt med mig om du har frågor eller vill anmäla dig, säger Karolina Pamp.

Karolina Pamp
projektledare på Kickstart Digitalisering
karolina.pamp-sandgren@teknikforetagen.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser