Dynabook lanserar två nya bärbara premiummodeller med elfte generationens processorer från intel​ - industritorget.se
TISDAG 01 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dynabook lanserar två nya bärbara premiummodeller med elfte generationens processorer från intel​

• 13,3” Portégé X30L-J sammanlänkar kraftfulla 28W-processorer med en lätt formfaktor
• 14” Portégé X40-J innehåller den senaste Intel-tekniken och helt nya designfunktioner utformade för distansarbete
Idag lanserar Dynabook Europe GmbH två nya bärbara affärsdatorer i sitt premiumsortiment Portégé - Portégé X30L-J, som väger bara 906 gram samt Portégé X40-J. Båda enheterna levereras med 11:e generationens Intel Core-processorer och erbjuder enastående prestanda, grafik, snabbhet och batteritid i en lätt och samtidigt robust förpackning.

Snabb och slimmad
De nya modellerna drar nytta av den senaste 11:e generationens 10nm fyrkärniga Intel Core -processorer. De 28 watt-varianterna med hög effekt på de nya i3-, i5- och i7-processorerna har konstruerats för att få plats i dessa slimmade enheter för att erbjuda optimal prestanda för mobilanvändare. X30L-J och X40-J erbjuder båda upp till 32 GB DDR4 3200 MHz dubbelkanalsminne och förstärks med ultrasnabb PCIe SSD-lagring (upp till 1 TB) för att kunna användas hela arbetsdagen. Dessutom finns båda modellerna tillgängliga med ny Intel Iris Xe-grafik för att nå prestandanivåer och bilder som traditionellt förknippas med utbytbara grafikkort.

Hållbar design
Enheterna är de första som tillverkas med en helt ny design med nya färger, nytt utseende och en ny känsla över chassi och gångjärn, inklusive en 3-sidig smal ram för att maximera skärmytan. Båda enheterna erbjuder olika skärmalternativ inklusive FHD InCell touch och skärmskydd. Dessutom erbjuder X30L-J en 13,3-tums skarp IGZO FHD matt skärm med 470NIT ljusstyrka och låg strömförbrukning. Dessutom är båda utrustade med ett robust 180-graders gångjärn så att de kan öppnas platt på ett skrivbord så att alla kan se skärmen. Ett bakgrundsbelyst ramlöst tangentbord och en “glass-feel” Precision TouchPad eller SecurePad (tillval) med fingeravtrycksläsare ger en ergonomisk användarupplevelse.
De nya Portégé-enheterna har också utformats för att uppfylla MIL STD 810G-standarden för att hålla jämna steg med de tuffaste arbetsförhållandena. X30L-J har ett lätt magnesiumlegeringschassi som ger perfekt balans mellan styvhet och flexibilitet. Ett nytt separerat Airflow-kylsystem ser till att båda enheterna håller en optimal temperatur, inklusive en ny gummifot som höjer den bärbara datorn för att ge ytterligare kylning, stabilitet och komfort.

Alltid redo
Varje enhet har en imponerande batteritid¹ med upp till 15 timmar för X30L-J och 14 timmar för X40-J, vilket eliminerar oron som kan uppstå när man måste hitta ett eluttag på språng. Dessutom ger snabbladdningsfunktionen 40 procent laddning på bara 30 minuter - vilket ger tillräckligt med batteri för att klara av större delen av en arbetsdag.

Banbrytande anslutning
Tack vare en rad olika trådlösa och trådbundna anslutningsmöjligheter anpassar duon sig enkelt till alla arbetsmiljöer. Var och en är utrustad med två helt nya Thunderbolt 4-aktiverade USB-C-portar så att distansjobbare kan ladda, överföra och ansluta allt på en gång. Ytterligare perifera anslutningar tillhandahålls av en HDMI-port i full storlek, 2 USB 3.1-A-portar plus ett 3,5-millimeters ljuduttag, medan en micro SD-kortplats tillgodoser bärbara lagringsbehov. För ytterligare anslutning är X30L-J också utrustad med en RJ45 Ethernet-kortplats. Ur ett trådlöst perspektiv är varje enhet utrustad med den senaste Intel 802.11ax (WiFi 6) + BT 5.1-modulen. X30L-J kommer också att erbjuda valfri LTE från början av 2021.

–Vi lever i en ständigt uppkopplad värld, och de växande kraven från både arbete och fritid innebär att man som användare behöver en enhet som inte bara kan hålla jämna steg med den här livsstilen utan även överträffa den, säger Damian Jaume, vd, Dynabook Europe GmbH.

– Detta par nya enheter ger liv åt Dynabooks vision om kontinuerlig innovation och ger användarna allt de behöver för oavbruten produktivitet, kreativitet och samarbete, varhelst de behöver befinna sig. De är de första enheterna som lanseras av Dynabook sedan de kom under helt ägande av Sharp Corporation, vilket markerar ett nytt riktmärke för framtida teknik och ett spännande nytt kapitel i vårt rika 35-åriga arv, säger Damian Jaume.

Kassaskåpssäkert
X30L-J och X40-J ingår i Dynabooks växande portfölj av modeller som uppfyller Microsofts strikta Secured-core-krav, vilket säkerställer skydd mot nuvarande och framtida cyberhot. De är byggda med en robust kombination av Dynabooks egenutvecklade BIOS plus hårdvara, mjukvara och identitetsskydd direkt. Varje enhet erbjuder förstklassig kryptering, enkel ansikts- och fingeravtrycksautentisering och ett skydd för webbkamera som ger ökad integritet. Båda enheterna är utrustade med en säkerhetslåsplats för att ge ytterligare sinnesro när en enhet behöver lämnas obevakad. De är också båda konfigurerbara med en FHD-sekretess-skärm så att skärminnehållet kan döljas med ett enkelt tangentbordskommando.

Båda enheterna har Dynabooks unika tillförlitlighetsgaranti - det innebär att man som kund får en gratis reparation och full återbetalning om enheten går sönder inom ett år.

Portégé X30L-J och X40-J kommer att finnas tillgängliga från november 2020. För mer information om dynabook-sortimentet, besök: http://se.dynabook.com/generic/business-solutions

¹MobileMark™ 2014 som kör Windows 10. MobileMark är ett varumärke som tillhör Business Applications Performance Corporation..

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-18
ABB:s lösning Compact Interior Paint sparar utrymme och ger minskade målningskostnader samt mindre miljöpåverkan100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
2020-11-17
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemma
Annonser