SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Eaton lanserar nya lösningar

För säkerhet inom energihantering
Med ett nytt nätverkskort och en ny kraftdistributionsenhet utvecklade för att säkerställa systemsäkerhet och affärskontinuitet ska Eaton hjälpa företag att uppfylla moderna säkerhetskrav.

Nätverkskortet Gigabit Network-M3 och kraftdistributionsenheten Rack PDU G4 kompletterar företagets produktportfölj som har utvecklats för att säkerställa den systemsäkerhet och affärskontinuitet som krävs för bland annat datacenter.

– Eaton erbjuder kompletta lösningar för energihantering i allt från små datacenter till komplexa HyperScale-anläggningar och andra krävande miljöer. Rack PDU G4 och Network-M3 representerar den senaste generationen av produkter som redan har bevisat sig på marknaden, säger Fredrik Regnell, Sverigechef på Eaton.

Kraftdistributionsenhet Rack PDU G4
Nya Rack PDU G4 hjälper till att skydda servrar från cyberattacker och andra störningar. Den ökar nätverks- och kraftredundans, serverkapacitet och den operativa flexibiliteten avsevärt. Rack PDU G4 kan hantera och mäta strömförbrukningen för upp till 48 uttag och inom +/-1% felmarginal för exakt mätning av ampere, volt och watt. Enheten möjliggör även kedjekoppling av upp till 32 kraftdistributionsenheter med hjälp av två Gigabit Ethernet-gränssnitt. Hela produktlinjen kommer att få säkerhetscertifieringarna UL 2900-1 och IEC 62443-4-2 senare under våren.

Med Rack PDU G4:s C39-kontakter kan både C14- och C20-nätkablar anslutas till produkten på ett säkert sätt. Dessutom har produkten ett inbyggt fixeringssystem och en låsmekanism som håller nätsladden på plats.
Rack PDU G4 är en hållbar lösning från början till slutet av sin livscykel. En låsbar reläbrytare på enhetens uttag styr laster utan kontinuerlig strömförsörjning (endast Switched- och Managed-modeller). Detta minskar strömförbrukningen för kraftdistributionsenheten med 48 uttag med upp till 80 procent jämfört med en modell med ett konventionellt relä.

Nätverkskort Gigabit Network-M3
Nätverkskortet Network-M3 har nya funktioner som hjälper organisationer att uppfylla sina säkerhetsbehov. Dess övervaknings- och varningsfunktioner ger värdefull insikt i strömförbrukningen och stöder IT-teamens förmåga att övervaka och hantera sina system i takt med att säkerhetsbehoven utvecklas.

Network-M3 ärver viktiga funktioner från Eatons nätverkskort Network-M2, det första UPS-kortet på marknaden som är certifierat enligt UL 2900-1 och IEC 62443-4-2.

Funktioner i Network-M3:
• Trust Chain Encryption och Firmware Security Booting-funktion, som förhindrar att Gigabit-nätverkskortet blir en sårbarhetspunkt för nätverksattacker. Firmware-uppdateringar är kostnadsfria för användarna.
• En konfigurerbar brandvägg som ger ytterligare skydd för att skydda Gigabit NIC och UPS eller PDU från obehörig åtkomst och cyberattacker.
• Fjärrlagring av säkerhetsnycklar gör enheten manipulationsskyddad även vid fysiskt intrång.
• Zero-Touch-drift och automatiska funktioner snabbar upp konfigurationen av enheten och sparar tid vid stora driftsättningar.
• Certifikathantering underlättar skapande och distribution av digitala certifikat till flera enheter.

Förutom inbyggda nätverksbaserade övervakningsfunktioner och varningar kan Network-M3-nätverkskortet integreras med Eatons Brightlayer-programvara för datacenter, så att IT-team kan effektivisera driften och förbereda sig för framtiden.

Kontakt:
Fredrik Regnell
+46 8-598 940 07
FredrikRegnell@eaton.comSENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa