ebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 mars - industritorget.se
TORSDAG 09 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 mars

Mässan Mostra Convegno i Milano den 17-20 mars kommer i år att hållas för 42: e gången.
Detta är en av de absolut största branschmässorna inom värme, ventilation, VVS och kyla. Sammanlagt väntas över 160 000 besökare och fler än 2400 utställare komma till Milano i år. Eftersom mässan ligger tidigt på året är det många av utställarna som presenterar nyheter och så är det också för ebm-papst. ebm-papst deltar med två montrar. I Hall 24 Monter B21-C22 informerar ebm-papst om teknikutvecklingen och de senaste nyheterna inom bl a ventilations- och luftkonditioneringsområdet. I Hall 7 Monter E32-E40 kommer ebm-papst att visa upp företagets lösningar för värmepumpar och uppvärmningsapplikationer.

Mostra Convegno är en viktig mässa för både installations- och tillverkningsföretag. Det är här många företag skaffar sig en bild av den senaste teknikutvecklingen för att kunna ligga i framkanten när det gäller att skapa intressanta kunderbjudanden, och utveckla nya produkter. För tillverkande företag är det idag viktigt att så snabbt och effektivt som möjligt erhålla CE-märkning. Att ebm-papst fläktar uppfyller och även överträffar de krav som ställs i ErP-direktiven är därför en trygghet och något som bidrar till att skynda på arbetet med CE-märkning.

Ett exempel på en nyhet som ebm-papst presenterar på Mostra Convegno är axialfläkten AxiEco Protect. Fläkten premiärvisas under mässan och detta är starten på en ny fläktserie som utvecklats för att klara mycket höga tryck med en unik stabilitet och effektivitet. I många applikationer inom
exempelvis kyla, ventilation och luftkonditionering ställs det mycket tuffa krav på prestanda och tryckstabilitet även vid höga mottryck. ebm-papst kan efter ett intensivt utvecklingsarbete lansera en fläktserie som är unik på marknaden. Det är bland annat genom en ytterligare optimering av fläktbladens geometri som AxiEco Protect är en idealisk fläktlösning för applikationer där fläktar måste klara av att prestera på topp även under mycket tuffa förhållanden, och att göra det energieffektivt och med låga ljudnivåer. Givetvis uppfyller även nya AxiExo Protect alla de krav som ställs i ErP-direktiven.

ebm-papst är marknadsledande inom segmentet gasfläktar och tillhörande komponenter för uppvärmning med gaskondenseringsteknik. ebm-papst startade för några år sedan ett tekniskt utvecklingsarbete för att ta fram högeffektiva fläktar för mindre gaspannor. Resultatet är serien RadiMix och två av modellerna är gasfläktarna VG 71 och VG 100 med en uteffekt på upp till 50 kW. Utvecklingsarbetet har fortsatt och en nyhet är att dessa fläktar nu erbjuder kommunikation via bussgränssnittet LIN. Tidigare har specifika data som exempelvis gasfläktars energiförbrukning, luftflöde och effekt endast kunnat kontrolleras direkt vid en aktuell fläkt. Nu finns istället möjlighet för en värmeproducent att integrera fläktarna i digitala värmekoncept och sammanställa fläktdata med driftdata från andra komponenter i ett värmesystem.

Möjligheten att integrera gasfläktarna i värmesystem öppnar stora möjligheter till ett förenklat och förebyggande underhåll. RadiMix-serien presenteras under Mostra Convegno där ebm-papst även informerar om hur företagets gasfläktar anpassas för att kunna användas i uppvärmningssystem med det klimatneutrala bränslet väte (H2). En ökad användning av väte kommer att ha stor betydelse för att reducera koldioxidutsläppen från konventionella värmekraftverk.

I Hall 24 Monter B21-C22 kommer ebm-papst att presentera fläktarna AxiBlade och de senaste modellerna i denna serie som stegvis har utökats med nya storlekar. Låga ljudnivåer, energieffektivitet och en verkningsgrad som svarar upp mot applikationskraven är några av de viktigaste grundkraven på axialfläktar som används i förångare, kondensorer och värmeväxlare i ventilations-, kyl- och luftkonditioneringssystem. När ebm-papst för några år sedan lanserade fläktserien AxiBlade betecknades det som ett viktigt tekniksprång för denna typ av applikationer. AxiBlade var en helt ny generation av axialfläktar som optimerade alla viktiga egenskaper samtidigt som fläktarna erbjuder en maximal flexibilitet och förenklad applikationsanpassning.

När AxiBlade lanserades var det med fläktar i storlekarna 800 och 910 mm diameter. Sedan dess har fläktserien utökats med fläktar i storleken 630 och 710 mm diameter. Även dessa fläktar har ebm-papst unika konstruktionslösningar som optimerar aerodynamiken samt ebm-papst innovativa hybridkonstruktion med en materialkombination av aluminium och glasfiberförstärkt plast. AxiBlade har utvecklats för att förenkla uppgraderingar av befintliga installationer. Identiska dimensioner och ebm-papst installationsvänliga koncept Plug & Play gör det enkelt att ersätta äldre fläktar med AxiBlade-fläktar.

Det finns två varianter av luft/vatten-värmepumpar på marknaden: en för inomhus- och en för utomhusbruk. Vid inomhusinstallationer transporteras utomhusluften via kanaler och det uppstår då ett tryckfall i kanalerna. Kompakta radialfläktar som ebm-papst RadiCal med EC-motorer är idealiska i dessa installationer då de gör det möjligt att bygga upp ett högt tryck samtidigt som de är kompakta och kräver mycket litet utrymme. RadiCal överstiger kraven i Erp-direktivet och fläktarna halverar ofta energiförbrukningen jämfört med fläktar försedda med AC-motorer. De är dessutom mycket tysta.

Vid utomhusinstallationer är kondensorn placerad utomhus med endast en köldmedieledning som leder inomhus. Varken tillgängligt utrymme eller tryckfall är sällan ett problem vid dessa värmepumpar, men det kan ljudnivån vara och särskilt då nattetid. För att slippa stänga av värmepumpen på natten har ebm-papst axialfläktar med integrerad elektronik som gör det möjligt köra fläktarna med lägre hastighet nattetid. På Mostra Convegno kommer ebm-papst även att informera om den utvecklingssatsning som skett på en hybridlösning i form av en styrregulator för applikationer där gaskondenserings- och värmepumpsteknik kombineras.

Josefin Holmberg
Marknadskoordinator
Nyheter och pressreleaser
josefin.holmberg@ebmpapst.se
010-4544409

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-02
ISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i Sverige
Annonser