SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ECO-Betong blir grunden till ny vindkraftpark

Första leveranserna av ECO-Betong till vindkraftverk
I veckan sker de första leveranserna av ECO-Betong till 34 nya vindkraftverk som ska byggas utanför Sollefteå och Kramfors. Totalt 16 000 m3 ECO-Betong kommer att säkerställa att vindsnurrorna hålls på plats.

Swerock har fått i uppdrag att leverera ECO-Betong till vindkraftsparkerna Sörlidberget och Knäsjöberget, som är en del av det stora ’’High Coast Wind’’ projektet. Dessa parker täcker ett område på ungefär 1 000 hektar. För att göra processen mer effektiv har Swerock beslutat att installera en mobil betongfabrik direkt på platsen.

Med hjälp av vår mobila betongfabrik som är strategiskt placerad på området kommer vi att kunna minska transportsträckorna och på så vis både öka effektiviteten av våra leveranser och minska koldioxidutsläppen, säger Tobias Sandqvist, platschef på Swerock.

Under förra veckan levererades bindemedel till den mobila betongfabriken som ska producera totalt 16 000 m3 ECO-Betong till projektet. Efter leveransen har det också genomförts framgångsrika tester av fabriken för att säkerställa att anläggningen är redo för produktion i full skala.

Med dessa förberedelser kan vi säkerställa att vår ECO-Betong lever upp till de höga standarder som krävs för att stödja de robusta strukturerna som kommer att generera förnybar energi, säger Tobias.

Vindkraftparken, som kommer att ligga i en av Sveriges främsta regioner för vindenergi, förväntas förse svenska hushåll med ren grön energi och bidra till landets energiomställning. Swerocks engagemang i projektet understryker företagets åtagande om att vara en del av lösningen på klimatutmaningarna. Leveranserna av ECO-Betong sker till kunden Stenger & Ibsen Construction AB som delar synen om att hållbarhet i projektet är en viktigt del.

Vi är glada att Swerock kan leverera sin klimatförbättrade betong till projektet. Genom att använda ECO-Betong tar även vi på Stenger & Ibsen Construction ett konkret steg mot att minska byggbranschens miljöavtryck och leda vägen för en hållbar utveckling, säger Mats Kjellsson vd på Stenger & Ibsen Construction.

Vindkraftparken kommer att vara operativ från hösten 2025 och Swerock ska leverera ECO-Betong fram till hösten 2024.

Fakta
ECO-Betong är en klimatförbättrad betong som ger mindre klimatbelastning och samtidigt en förbättrad prestanda. Dess egenskaper inkluderar hög beständighet, lång livslängd och minskad risk för termiska sprickor. Sedan 2024 är Swerocks ECO-Betong företagets nya standardbetong.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Julia Hägglund, kommunikatör på Swerock
070 769 56 11
julia.hagglund@swerock.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin